Cum îți dai seama că ai deviație de sept. Primul simptom

Deviatia de sept, sforăitul și apneea în somn pot fi corectate
EXCLUSIV
Medicul Ioan Bulescu, specialist ORL cu competențe în somnologie, Chirurgie endoscopică ORL, laser în ORL, a explicat la emisiunea Dicționar Medical care sunt semnele din care realizăm că avem deviație de sept.

Deviația de sept, o modificare anatomică a structurii nasului, este trădată de nasul înfundat.

”Primul simptom sau cel mai frecvent este obstrucția nazală, nasul înfundat,care, la început, numai poate să fie înfundat doar pe o singură parte, partea pe care septule deviat sau poate să fie înfundat în ambele părți atunci când se asociată și cu o formă de rinită sau alte forme de obstrucție nazală, dar cel mai frecvent e nasul înfundat.

Există o legătură între toate sindromurile care determină obstrucție nazală și probleme de respirație în timpul somnului în sensul că aceste probleme - nasul înfundat determină un efort respirator mai mare, mai crescut, și atunci pot să apară în timp și probleme de tipul sforăitului - vorbim aici de rezistența căilor respiratorii superioare sau chiar apnee în somn în unele cazuri”, afirmă medicul Ioan Bulescu, specialist ORL cu competențe în somnologie, Chirurgie endoscopică ORL, laser în ORL, audiologie clinică, la emisiunea Dicționar Medical.

Potrivit specialistului, deviația de sept nu este un factor determinant pentru apneea în somn, dar are un efect asupra acesteia.

”Nefiind un factor neapărat determinat pentru apneea în somn, dar e un factor agravant. Toate problemele de respirație nazală agravează problemele de respirație în timpul somnului”, adaugă medicul Ioan Bulescu.

Diagnosticare deviației de sept se face de către ”un specialist ORL care se uită în fosele nazale, fie cu un speclu și o lampă, fie cu un endoscop, fie cu ambele și vede gardul de obstrucție pe care-l determină deviația de sept, ce formă are și dacă mai sunt și alte modificări asociate. Diagnosticul e destul de simplu și strict”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel