Substanțe prezente în carnea gătită au fost asociate cu astmul la copii, susțin cercetători de la Mount Sinai, SUA. Aceștia arată, într-un studiu, că obiceiurile alimentare dobândite mai devreme în viață pot fi asociate cu o posibilă apariție a astmului. La această concluzie au ajuns cercetătorii după ce au examinat 4.388 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani din cadrul unui program de examinare a sănătății și nutriției din 2003-2006, un program al Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
Cercetătorii au folosit datele programului amintit ca să evalueze asocierile dintre vârsta alimentară și frecvențele consumului de carne și simptomele respiratorii. Au descoperit că aportul mai mare al consumului de carne a fost asociat în mod semnificativ cu șanse crescute de respirație șuierătoare, incluzând dificultăți din timpul somnului.
”Cercetarea identificării factorilor dietetici care influențează simptomele respiratorii la copii este importantă, deoarece aceste riscuri sunt potențial modificabile și pot ajuta la ghidarea recomandărilor de sănătate. Descoperirile noastre vor informa, sperăm, viitoare studii longitudinale pentru a investiga în continuare dacă aceste componente dietetice specifice joacă un rol în boala căilor respiratorii din copilărie precum astmul bronșic”, afirmă medicul Sonali Bose, autor principal al studiului și profesor asistent de Afecțiuni pulmonare, Îngrijiri critice și Medicină a Somnului și Pediatrie la Mount Sinai, SUA, potrivit unui comunicat al Mount Sinai.
Studiul științific, AICI.
Despre persoana din Pitești bolnavă...
Prof. Patriciu Achimaș Cadariu, de la...
Încă un oraș din România intră de...
Dieta tradițională rurală tanzaniană,...
Prof. Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu,...
Autoritățile spaniole au lansat un...
Dacă te confrunți adesea cu probleme...
Grapefruitul se mândrește cu o listă...
SULFASALAZINUM - prospect. Acțiune:...
Nouă maimuțe mari de la grădina...
Un preot misionar din județul Cluj...
Capitala a intrat în scenariul roșu,...
Specialiștii din Danemarca și Austria...
PODOPHYLLOTOXINUM - prospect....
Studiile și metaanalizele anterioare...
Pătrunjelul are mai multă vitamina C...
Ministrul Educației a explicat cum se...
Peste 4.000 de cazuri noi de infecții...
Salamul de biscuiți poate fi o...
O tumoră pancreatică rară a fost...
Mierea conține 435 de substanţe...
OLAF a identificat tentative de...
InfoCons revine cu o nouă alertă...
Merele sunt un aliment extrem de...
Foarte mulți bolnavi de cancer...
Pentru a combate astenia de...
Tulpina africană a virusului...
Emilian Imbri, managerul Spitalului...
Un pacient cu arsuri este transferat...
Aglomerație de nedescris la unele...
Aspirina poate fi benefică pentru...
Echipa de experţi ai Organizaţiei...
Tulpina africană de COVID-19 a fost...
Adesea numit „aliment miraculos”, un...
Medicii cardiologi susțin că, pentru...
Un nou raport de sănătate publică din...