Creier, zonele responsabile cu percepția atingerii
26 noi 2019, 08:58

Creier
Cercetătorii germani au examinat creierele a 70 de oameni ca să descopere ce zone ale creierului sunt responsabile cu percepția atingerii.

Creier, zone. „Care zone ale creierului sunt responsabile de această percepție a atingerii, este totuși în mare parte necunoscut", afirmă dr. Privatdozent Burkhard Pleger, neurolog la Berufsgenossenschaftlichen Kliniken Bergmannsheil din Bochum și coautor al unui studiu pe această temă.

Ca să răspundă la această întrebare, el și colegii săi din Leipzig au examinat creierul a 70 de pacienți folosind imagistica prin rezonanță magnetică structurală (RMN). Ca urmare a unei accidentări sau a unui accident vascular cerebral, participanții au suferit de o percepție tulburată a corpului, cum ar fi hipoestezia - o afecțiune în care presiunea și percepția tactilă a pielii sunt afectate. Persoanele care au suferit astfel de pagube - numite leziuni - în creier sunt un grup deosebit de important de pacienți pentru specialiștii în Neuroștiințe. Prin compararea locației leziunilor din creier și a simptomelor pacienților între ele, cercetătorii pot trage concluzii cu privire la funcția zonelor individuale ale creierului, arată sciencedaily.

În cercetarea nemților, oamenii de știință au putut demonstra că nu numai cortexul somato-senzorial este implicat în percepția atingerii, ci și părți ale cortexului prefrontal și lobului parietal posterior - regiuni ale creierului care sunt cunoscute ca fiind esențiale pentru concentrarea atenției și conștientizarea corpului. „Studiul arată că rețeaua creierului responsabilă cu percepția contactului cu pielea este mult mai complexă decât se credea anterior", spune Pleger.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?