COVID-19: Cine prinde un loc la ATI, diferența între viață și moarte. Președintele Colegiului Medicilor, explicații

Prof dr Daniel Coriu. Foto: Facebook
Președintele Colegiului Medicilor din România, prof dr Daniel Coriu, a vorbit despre scenariul în care medicii ajung să decidă cine trăiește și cine moare. 

S-a vehiculat în spațiul public, odată cu creșterea numărului cazurilor de COVID de la o zi la alta, că riscăm să ajungem în situația în care medicii vor decide care dintre pacienții COVID sunt lăsați să moară și care sunt salvați. 

Președintele Colegiului Medicilor din România, prof dr Daniel Coriu a vorbit, pentru DC News, despre acest subiect. 

Întrebat dacă este drept pentru medicii să ajungă în situația menționată anterior, prof. univ. dr. Dan Coriu ne-a spus că „nu pot decide medicii cine moare și cine trăiește. Nu medicii asigură resursele medicale. Medicii lucrează după ghiduri și protocoale și este treaba legiuitorului să ajute medicii să își facă datoria față de pacienții lor, chiar și în situația unor resurse limitate. Medicii trebuie să salveze cât mai multe vieți posibil.”

Ce spune prof dr Daniel Coriu, despre principiul triajului după criteriile de admisie în ATI, aflați pe DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel