Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Fiecare dintre noile cocktailuri conțin câte un ingredient din țara de origine a companiilor producătoare de vaccinuri după numele cărora s-au inspirat: Vodcă pentru Sputnjik 6 din Rusia, whisky și Jagermeister pentru Pfizerr care combină SUA și Germania, gin pentru englezescu Astra Zenecca și bourbon pentru americanul Monderna.
Acestea sunt ingredientele de bază din cocktailurile cu nume care sună a vaccinuri COVID-19, notează EuroNews English.
„Ideea a apărut când am servit câteva băuturi în compania unor prieteni”, a explicat Tomislav Perko, proprietarul „Roots juice&cocktail bar” situat în centrul capitalei Croației, Zagreb.
„Serveam câteva cupe de 'Penicilline' (un cocktail cunoscut în toată lumea) când cineva a întrebat de ce nu oferim „Pfizer” sau ceva similar”, a spus Perko, citat de Agerpres.
De aici a apărut ideea creării a patru cocktailuri inspirate din cele patru vaccinuri cele mai cunoscute, combinând în fiecare ingrediente legate de originea serului și de compania producătoare. Și, desigur, cocktailul este servit dintr-o seringă.
Alte ingrediente folosite au de asemenea conotații medicale, precum băuturile din ierburi amare Aperol sau Firewater bitter, alături de sucuri și extrase naturale din fructe care asigură și ajută la ameliorarea imunității organismului.
„Este o ofertă delicioasă și un prilej pentru clienți să intre în vorbă comandând băuturi legate de un subiect care ne-a afectat luni de-a rândul”, a explicat Tomislav Perko.
Clientul trebuie să „injecteze” el ultima doză din seringa care însoțește cocktailul, adică să o bea din seringă, iar la sfârșit acesta primește și un mic certificat în care scrie câte doze de Astra Zenecca, sau Sputnjik 6 a primit. La momentul denumirii cocktailurilor, s-a optat pentru a modifica ușor numele original al vaccinului, pentru a evita orice eventuală confuzie, a explicat patronul micului bar de pe strada Tomiceva, în apropiere de centrul vechi al orașului Zagreb.
Numărul dozelor nu este limitat decât de toleranța la alcool a clientului, ba chiar aceștia pot primi simultan patru doze diferite, dar se recomandă să se bea cea de-a doua doză, adică „rapelul”, în termen de minimum două săptămâni, notează Arirang News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Dispozitivul care poate depista...
Ce se întâmplă în creier dacă te trezești devreme. Un neurolog...
Boala care afectează un milion de...
Cine este Robert Prevost, noul papă...
COVID, impact grav pe termen lung....
Spatele curbat odată cu vârsta: ce...