Cinci motive pentru care ar trebui să dormi pe partea stângă

Somn
Dormitul pe partea stângă are beneficiile sale. Iată cinci motive pentru care ar trebui să dormi pe partea stângă.

Aparent, ar trebui să dormim cu toții pe partea stângă, deoarece această poziție are următoarele beneficii:

Reduce sforăitul

V-ați săturat să vă auziți partenerul plângându-vă că sforăitul scutura camera toată noaptea? S-ar putea să puteți controla acest lucru dormind pe partea stângă. Mai ales cei care dorm pe spate, sforăie mai tare. Acest lucru se datorează faptului că limba, gura și maxilarul sunt complet relaxate atunci când dormi, deci atunci când ești pe spate, acest lucru are ca rezultat sforăitul.

Ajută la combaterea refluxului acid

Ai mâncat prea mult înainte de culcare? Acest lucru ar putea provoca reflux acid pe tot parcursul nopții. Experții spun că ar trebui să dormiți pe partea stângă, ceea ce ar putea ajuta la reducerea senzației neplăcute de reflux gastric.

Vă ajută inima

Puteți reduce munca grea a inimii dvs., dormind pe partea stângă. Dacă dormi astfel, este mai ușor pentru inimă să pompeze sângele în tot corpul.

Femeile însărcinate pot profita de acest lucru

Femeile care sunt însărcinate sunt adesea sfătuite să doarmă pe partea stângă. Dacă dorm pe partea dreaptă, uterul apasă pe ficat (care se găsește în partea dreaptă a corpului).

Vă ajută ganglionii limfatici

Chiar și ganglionii limfatici beneficiază de dormitul pe stânga. Acest lucru ajută corpul să filtreze lichidele prin corp mai repede. Dormitul pe partea dreaptă ar putea face ganglionii limfatici să funcționeze mai încet.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel