Cel mai important procesator de carne din Europa: vita fi un un produs de lux

Cum decongelezi alimentele
Cel mai important procesator de carne din Europa susține că vita ar deveni produs de lux. Nutriționiștii recomandă moderație când vine vorba de consumul de carne roșie, porc și vită.

CEO-ul Danish Crown, cel mai important procesator de carne din Europa, Jais Valeur, susține că ”vita nu este prietenoasă cu mediul” și că, pe viitor, carnea de vită ”va fi un produs de lux pe care îl vom mânca atunci când vrem să ne răsfăţăm”. ”Friptura de vită va fi la fel de luxoasă ca şampania", a adăugat acesta.

Omul de afaceri, totodată unul dintre cei mai mari procesatori de carne de porc din Europa, consideră că mai prietenoasă cu mediul ar fi producţia de carne de porc, potrivit DC News.

Carnea roșie și nutriționiștii

Carnea roșie este unul dintre cele mai controversate alimente atât pentru cercetători, cât și pentru nutriționiști.Carnea roșie are beneficii surprinzătoare pentru sănătate. În primul rând, carnea roșie slabă este plină de vitamine, minerale și proteine importante. O porție de 100 g de friptură de vită slabă conține aproximativ 26 de grame de proteine de înaltă calitate, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din cantitatea zilnică recomandată pentru majoritatea oamenilor.

E o bună sursă de fier, care este vital pentru producerea de globule roșii sănătoase care transportă oxigenul în tot corpul, și este absorbit în organism mult mai ușor decât fierul din surse vegetale. Mai este o sursă excelentă de zinc, care este important pentru un sistem imunitar sănătos și pentru funcționarea creierului, și o varietate de vitamine B, în special vitamina B12, care poate fi greu de obținut în cantități adecvate doar din surse vegetale. 

Cea mai scumpă vită din lume

Cea mai scumpă carne din lume provine de la vitele japoneze Wagyu. Carnea Wagyu, spune profesorul Dan Vodnar, este ”un aliment rar, foarte scump și extrem de apreciat de către gurmanzi”, iar ”un kilogram din această carne ajunge să coste până la 400 de dolari, iar o vacă se vinde cu cel puțin 30.000 de dolari”.

Însă, continuă el, ceea ce face carnea atât de spectaculoasă este aspectul ei ”marmorat”. Ce înseamnă asta? Dan Vodnar explică: ”Carnea de vită Wagyu conține un grup de enzime specifice care descompun și frăgezesc carnea. În Japonia, vitele Wagyu au o existență nerestricționată la costuri pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de calitate a cărnii. Se spune că unii fermieri își masează vacile pentru a menține mușchii fragezi și le hrănesc cu bere rece pentru a acumula și a crește nivelul de grăsime”.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel