Ceaiul de gălbenele are efecte ANTIMICROBIENE și ANTIFUNGICE

ceaiul de galbenele FOTO: Pexels @alina vilchenko
Care sunt beneficiile ceaiului de gălbenele și cum îl poți folosi dacă nu îți place gustul acestuia?

Gălbenelele sunt considerate flori "minune" pentru sănătatea pielii și sunt folosite în tratamentele naturiste încă din cele mai vechi timpuri.

Gălbenelele, în topul tratamentelor naturiste

Multiple afecțiuni ale pielii pot fi ameliorate cu ajutorul gălbenelelor.  Aceste plante intervin în procesul de vindecare a rănilor, erupțiilor sau a ulcerelor. Totodată, ceaiul de gălbenele are efecte antimicrobiene și antifungice contribuind la vindecarea infecțiilor. Dintre acestea, candidoza afectează un număr mare de oameni și este produsă de ciuperca Candida albicans. De asemenea, ceaiul de gălbenele și cremele care conțin gălbenele sunt folosite în tratamentul acneei.

Ceaiul de gălbenele ajută sănătate orală și a tubului digestiv, fiind folosit ca remediu împotriva gingivitei, a durerilor în gât sau a ulcerului gastric. 

Bogat în antioxidanți

Ceaiul de gălbenele conține carotenoizi, flavonoide, triterpene și polifenoli. Acești constituenți prezintă un puternic efect antioxidant, necesar în oprirea inflamațiilor și chiar în tratamentul cancerului.

Cum se folosește?

Gustul amărui al ceaiului de gălbenele îl face să nu fie printre cele mai căutate ceaiuri. În cazul în care nu îți place gustul, află că ceaiul de gălbenele poate fi folosit pentru gargară, poate fi introdus în băile calde sau poate fi aplicat pe pielea sensibilă. În acest fel, te vei putea bucura pe deplin de beneficiile gălbenelelor, fără a le consuma propriu-zis.

Contraindicații

În cele mai multe cazuri, ceaiul de gălbenele poate fi consumat în siguranță. Cu toate acestea, există persoane alergice la gălbenele, care nu pot consuma acest ceai. De asemenea, femeile însărcinate, cele mare alăptează sau cele care încearcă să rămână gravide sunt sfătuite să nu consume ceai de gălbenele. 

În cazul în care te afli în categoriile de mai sus, există și alte remedii pentru problemele enumerate, asemănătoare ceaiului de gălbenele. Câteva dintre ele sunt ceaiul de mușețel, ceaiul de măceșe, ceaiul de echinaceea, turmericul sau aloe vera. 

Vezi și: Ceaiul de măceșe, beneficii pentru inimă, SILUETĂ, imunitate și PIELE. Cum îl prepari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel