Ce trebuie să știi despre amigdalită. Medicul Remus Mihalcea explică
13 ian, 11:31

Gât  FOTO: pixabay
Medicul Remus Mihalcea a vorbit la un post TV despre rolul amigdalelor în organism și când e cazul ca ele să fie scoase.

Medicul ORL, Remus Mihalcea, a declarat că atunci când se pune problema de scoatere a amigdalelor trebuie stabilit, mai întâi, tipul de amigdalită sau angină.

”Există două tipuri: acută sau cronică. Cele acute se împart în mai multe clase, cea mai cunoscută fiind amigdalita acută pultacee, în momentul în care, la nivelul amigdalelor, avem acele depozite de material albicios, care este infecția purulentă. Aceasta se asociază, de obicei, cu stări febrile, stare generală alterată, dificultate la înghițit. În momentul acela, sau până la momentul acela, ar fi bine să ne adresăm unui medic specialist pentru a urma un tratament corect și a nu ne automedica acasă, pentru a nu dezvolta complicații. Complicația cea mai frecventă este flegmonul periamigdalian, care necesită o abordare diferită și spitalizare.  Dacă vorbim de o amigdalită cronică, cel mai frecvent simptom este ”jena în gât””, afirmă medicul Mihalcea.

Ce alte investigații trebuie făcute aflați de pe Antena 3.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă dacă mănânci avocado în fiecare zi
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri