Ce spun picioarele tale despre sănătatea ta? Un studiu recent dezvăluie tot

Negii plantari se fac pe călcâie sau tălpile picioarelor
Potrivit unui studiu recent, simptomele obișnuite de unghii galbene pot deveni la fel de grave ca și cancerul de piele, 90% dintre femei suferind de o formă de cancer în timpul vieții.

Formă

Degetul mare trebuie să fie drept și aliniat cu restul piciorului. Dacă se îndoaie spre celelalte degete, lăsând o proeminență de la baza degetului mare, poți avea un bunion (numit și "hallux valgus").

Se estimează că cel puțin 14 milioane de persoane din Marea Britanie suferă de această afecțiune. Odată format bunionul, el poate fi vindecat doar cu intervenții chirurgicale.

"Sunt adesea întrebat dacă e de vină tocurile. De fapt, cel mai mare factor de risc este istoria familiei tale", spune dr. Dawn Harper.

Culoare și temperatură

Picioarele reci pot semnala o circulație necorespunzătoare și ar trebui verificate, potrivit dr. Harper.

Picioarele tale ar trebui să aibă aceeași culoare ca și restul. Cu toții avem picioare albastre ocazional, dar picioarele care sunt mereu de culoare albastră ar putea fi un semn de circulație proastă. Poate fi mai dificil de văzut pe piele întunecată.

În cazuri extreme, circulația necorespunzătoare ar putea duce la gangrenă, deci este un simptom care nu trebuie ignorat.

De asemenea, ar putea însemna probleme cu circulația în altă parte a corpului, de aceea este indicat o vizită la medic, care va verifica tensiunea arterială și va testa nivelul de colesterol și glucoză.

Crampe musculare

În momentul în care corpul tău este privat de lichide și electroliți, mușchii devin mai vulnerabili la spasme și crampe. În mod normal, crampele de la picioare vor dispărea cu întinderea sau masarea picioarelor. Cu toate acestea, dacă suferi mai mult decât ocazional, poate fi cauza fluxului sanguin scăzut.

Prea puține minerale, cum ar fi potasiu, calciu sau magneziu, în dieta ta ar putea contribui la crampe musculare. Magneziul joacă un rol în transmiterea neuromusculară și contracția musculară.

Unghii

Unghiile galbene pot fi cauzate de excesul de lac de unghii. Cu toate acestea, este important să fii atent, deoarece "unghiile groase decolorate ar putea fi un semn al unei infecții fungice", spune dr. Harper.

La majoritatea oamenilor, ciuperca se dezvoltă la marginea din față sau laterală a unghiei. Acest lucru se întâmplă cel mai frecvent la persoanele cu un sistem imunitar sever slăbit - după o boală gravă, de exemplu.

Se estimează că 1,4% din toate cazurile de melanom diagnosticat (cancer de piele) din Marea Britanie sunt cele care afectează unghia, potrivit Journal of Foot and Ankle Research.

Piele uscată sau crăpată

Pielea uscată constantă, în ciuda hidratării, ar putea fi un semn de hiperkeratoză (piele groasă), persoanele în vârstă sunt mai expuse riscului.

Activitățile care fac presiune repetată asupra piciorului, cum ar fi alergarea sau mersul în picioare desculț, pot determina hiperkeratoza.

Alte cauze ale picioarelor care continuă să fie uscate și crăpate în ciuda tratamentelor pot fi dermatita, psoriazisul, eczema sau keratoderma - o îngroșare a pielii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel