Ce se întâmplă în organism când bei vin alb. Ce este ”furia” vinului alb. De ce femeile sunt mai afectate

ce se intampla in organism cand bei vin alb - FOTO: Freepik@master1305
Ce se întâmplă în organism când bei vin alb. Femeile sunt mai afectate după ce au consumat vin alb.

Ce se întâmplă în organism când bei vin alb. Se știe că vinul alb îi face pe oameni să se enerveze, să flirteze sau pur și simplu să le fie somn, dar de ce? Unii experți spun că zaharurile adăugate ar putea fi de vină, dar alții spun că este vorba de alcool. 

De ani de zile, femeile se plâng chiar de această ”furie a vinului alb”. Unele au fost chiar descrise ca transformându-se brusc în ”monștri” după câteva pahare de vin alb. Dar bărbații nu sunt imuni la acest fenomen.

”Problema este aceeași pentru bărbați ca și pentru femei. Vinul alb este renumit pentru că îi face pe oameni mai cocheți și mai agresivi sau pur și simplu mai somnoroși, stricând seara. Unii cred că de vină sunt zaharurile adăugate, în timp ce alții susțin că este vorba pur și simplu de conținutul de alcool care îi face pe oameni să o ia razna”, a precizat terapeutul Georgia Foster, care conduce programul The Drink Less Mind, potrivit Daily Mail.

Vezi și: Endometrioza, patru semne mai puțin cunoscute. La ce să fii atentă

Vinul alb, ce conține

Oamenii de știință încă nu știu cu certitudine dacă nu cumva ceva care se ascunde în vinul însuși este de vină pentru această schimbare de comportament.

De-a lungul anilor, unii au arătat cu degetul spre sulfiți - folosiți pentru a conserva vinul - și spre conținutul suplimentar de zahăr din soiurile albe în comparație cu cele roșii. 

Cu toate acestea, voci importante din domeniu contestă dacă există cu adevărat ceva în legătură cu oricare dintre aceste teorii. Cu toate acestea, un lucru asupra căruia sunt de acord este faptul că vinul poate fi băut mai repede.  

Iar faptul că vinul alb este în mod stereotip o ”băutură feminină” este motivul pentru care femeile sunt mai afectate, potrivit terapeutului Foster.

”Vinul alb este, în general, una dintre cele mai comune băuturi alcoolice pentru femei. Presiunea socială de a bea vin alb este o parte a problemei.

Mulți clienți mi-au raportat că nu au întotdeauna chef de un pahar de vin, dar pentru a aparține, pentru a fi plăcut și pentru a reduce anxietatea socială, cad în capcana vinului alb”, a mai precizat Foster.

Vezi și: Cât de sigure sunt sticlele reutilizabile. Adevărul murdar, scos la iveală de cercetători

Ce se întâmplă în creier atunci când bei vin

Explicând ce se întâmplă cu creierul tău atunci când bei alcool, Foster avertizează că ”criticul tău interior” se oprește după câteva pahare.

”Această voce interioară trează poate spune lucruri de genul: ”Ești mai interesant după câteva vinuri albe” sau ”Oamenii vor crede că ești plictisitor dacă nu bei”. Acest dialog interior poate determina pe cineva să bea atunci când nu vrea.

Vinul îl desensibilizează pe băutor la această voce, iar acesta poate deveni mai vocal și mai încrezător. De asemenea, poate scoate la iveală comportamente care sunt inacceptabile pentru acea persoană atunci când este trează, cum ar fi să fie mai cochetă, agresivă și argumentativă”, a  mai spus Foster.

Vezi și: Sucul care ajută la curățarea rinichilor. Ce alte beneficii mai are leguma. Recomandarea Lidiei Fecioru: Două linguri înainte de somn

De ce femeile sunt mai afectate după ce au băut vin

”De asemenea, are mult de-a face cu greutatea corporală și cu capacitatea de a metaboliza mai bine alcoolul. Femeile se îmbată mai repede din acest motiv”, a mai spus Foster.

Antrenorul de abstinență și fondatoarea Love Life Sober, Christy Osborne, spune că a renunțat la consumul de vin după ce s-a simțit ”epuizată”, ”morocănoasă”, ”nu mai avea răbdare” și ”se certa tot timpul cu soțul ei”.

”Vinul este mai acceptabil din punct de vedere social în general. Nu este văzut în aceeași lumină ca un alcool tare. O mamă poate să vină la un eveniment sportiv cu un pahar de vin alb, dar te-ai uita de două ori dacă ar veni cu un pahar de gin”, a precizat Osborne.

Osborne crede că multe femei folosesc vinul ca o modalitate de a se destresa, dar nu întotdeauna are acest efect.

”În mod evident, vinul ne afectează judecata și ne oprește partea de luare a deciziilor din creier, ne afectează memoria, de aceea ne trezim speriați să ne uităm la telefon. Dar și bărbații au propriile lor experiențe indisciplinate. Deși, nu neapărat ”furia vinului alb””, a mai spus Osborne.

Vezi și: Cum știi dacă ai cancer la sân. Galeș: Prezența unui cancer mamar NU scutește bărbații de acest risc

Vinul alb, informații nutriționale

Cantitatea de alcool și, prin urmare, de calorii, poate varia între sticlele de aceeași marcă și același tip de vin și în cadrul aceluiași transport. Cu toate acestea, în medie, vinul alb conține între 20 și 25 de calorii pe 30 de grame. Prin urmare, este important să vă măsurați vinul. Fiecare porție poate avea între 3 și 8 g de carbohidrați. Alcoolul mediu în volum pentru vinul alb este de 12%, notează Live Strong.

Prea mult vin alb poate fi dușmanul menținerii unei greutăți sănătoase în multe feluri. În primul rând, caloriile se adună fără a vă sătura. Consumul a 300 de calorii din vin alb, sau 3 pahare, vă va lăsa la fel de flămând ca înainte de a-l bea.

Alcoolul ar trebui privit ca și ”calorii goale”. În plus, este nevoie de 3.500 de calorii în exces pentru a câștiga 1 kg de grăsime. În plus, dacă beți prea mult vin vă poate scădea voința de a mânca alimente sănătoase, deoarece alcoolul scade inhibițiile. După ce beți prea mult vin, s-ar putea să vă treziți gustând lucruri pe care altfel nu le-ați mânca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel