Ce se întâmplă dacă respiri pe gură. Poate avea impact asupra stării emoționale

ce se intampla daca respiri pe gura
Respiratul pe gură poate fi dăunător, pe termen lung.

În ciuda faptului că bebelușii nu pot respira pe gură, la șase luni de la naștere aceștia descoperă că există și un alt mod de a respira. Mai mult decât atât, noua lor descoperire poate să fie dăunătoare pe termen lung, potrivit Brightside.

Fața ta se schimbă

Dacă respiri pe gură, vei observa, în timp, o modificare la structura feței. De altfel, aceasta este mult mai vizibilă la copii, deoarece fețele acestora se află încă în creștere. Pe măsură ce respiri pe gură, maxilarul și obrajii se îngustează, iar acest lucru determină o schimbare a formei nasului. În plus, nările se măresc, în timp ce buza superioară se îngustează, rezultatul fiind o ”mușcătură” deschisă în față.

Corpul se apleacă în față

În momentul respiratului pe gură, în mod inconștient, capul este înclinat în față, iar umerii se lasă în jos. Ca urmare, postura nou obținută este una gârbovită, determinată de încercarea de a deschide căile respiratorii.

Dantura va avea de suferit

Respirația pe gură are un impact negativ și asupra danturii, mai exact a alinierii dinților. Mulți copii care preferă să respire pe gură dezvoltă mai târziu dinți strâmbi și o mușcătură greșită. De altfel, postura buzelor, în repaus, și poziția limbii se schimbă și ele, iar tratamentul ortodontic devine complicat, mai ales când vine vorba de purtarea unui aparat dentar.

Cauzează insomnii

Modul defectuos de a respira va avea un efect nociv și asupra somnului, căci organismul nu vi se va mai oxigena așa cum trebuie. Mai mult decât atât, respiratul pe gură va veni la ”pachet” cu sforăit, dar și cu riscul de apnee în somn, astfel că dimineața, la trezire, vă veți fi mai obosit decât în momentul în seara dinainte, fapt care își va pune amprenta asupra vieții de zi cu zi.

Ce să faci pentru un nas sănătos. Poluarea, vinovată de apariția RINITEI

Un nas sănătos ne permite să ne bucurăm cât mai mult de mirosurile plăcute care ne înconjoară, dar mai ales să avem parte de o oxigenare bună a creierului, deci de sănătate la nivelul întregului organism. 

”Avem nevoie de nas nu doar să primim oxigen, cât să primim un aer calitativ, pentru că în jurul nostru aerul este din ce în ce mai poluat, dar mai ales plin de alergeni, nu numai de praf, dar și de alergeni respiratori, germeni  și bacterii, care dacă intră lejer prin nas, ajung în gât și în arborele respirator, atunci ne suprainfectează corpul și ne deprimă imunitatea. Alergiile creează tot felul de reacții inflamatorii, iar noi, cu tot corpul, nu vom respira bine. De aceea, trebuie să știm că nasul nu aduce numai oxigen în corpul nostru, ci filtrează aerul și încearcă să țină la suprafață acești germeni, îl încălzește și îl umidifică”, a explicat dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL, în cadrul emisiunii Doctor de Bine, de la PRO TV. (Citește mai departe AICI

Vezi și: Cum se poate trata deviația de sept. Medic: Noaptea se agravează și mai tare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel