Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ce este testul EKG de efort. Explicațiile specialiștilor de la Spitalul Militar Central
07 iul, 22:02
Specialiști de la Spitalul Militar Central din București explică, pe Facebook, ce înseamnă un test EKG de efort și în ce constă pregătirea.
EKG ajută la diagnosticarea afecțiunilor cardiace

”Testul de efort se efectuează pentru măsurarea capacității de efort și a performanței sistemului cardio-pulmonar. Această metodă diagnostică este utilă în suspiciunea de boală coronariană ischemică. În urma acestui test, medicul poate stabili dacă una dintre arterele care hrănesc inima este îngustată (boală coronariană ischemică) și dacă sunt necesare și alte teste pentru stabilirea corectă a diagnosticului. Testul se efectuează la recomandarea unui medic specialist cardiolog”, astfel începe explicația specialiștilor de la Spitalul Militar Central din București pe Facebook.

Potrivit acestora, înainte de începerea testului, pacientului i se va monta o cale venoasă periferică. Iar la nivelul toracelui se vor aplica electrozii necesari înregistrării electrocardiogramei, iar pe unul dintre brațe se va monta o manșetă pentru măsurarea tensiunii arteriale pe durata efectuării testului de efort.

”La indicația medicului, pacientul va începe să pedaleze într-un ritm constant. Dacă pe parcursul desfășurării testului de efort apar simptome precum durere în piept, oboseală, palpitații, pacientul va anunța imediat personalul medical. Testul va fi oprit atunci când va fi atins pulsul-țintă, dacă apar modificări semnificative pe EKG sau dacă apar simptome incompatibile continuării efortului. După oprirea testului, pacientul va rămâne sub observație încă 15-30 de minute”, detaliază medicii.

În ce constă pregătirea pentru această procedură puteți citi pe pagina de Facebook a Spitalului Militar Central.


Ştiri Recomandate

Bilanț: peste 1.300 de noi cazuri de infecții cu COVID-19
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri