CDC le recomandă gravidelor să se vaccineze împotriva COVID

Gravida
Reprezentanții Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă femeilor însărcinate să se vaccineze împotriva COVID.

Femeile însărcinate ar trebui să se vaccineze împotriva COVID-19, conform unei noi analize care nu a arătat un risc crescut de avort spontan, a anunţat miercuri Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA. 
CDC a declarat că nu a găsit probleme de siguranţă pentru femeile gravide, nici în noua analiză, nici în studiile anterioare. Femeile însărcinate pot fi inoculate cu oricare dintre cele trei vaccinuri care au primit autorizaţie de urgenţă - Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.

Agenţia nu a recomandat anterior ca femeile însărcinate să primească vaccinul anti-COVID-19, însă a afirmat că ele trebuie să discute despre acest lucru cu furnizorii lor de asistenţă medicală. Sarcina creşte riscul de forme severe de COVID-19, conform CDC, iar infectarea cu coronavirus în timpul sarcinii creşte riscul de naşteri premature.

CDC a declarat că le recomandă tuturor persoanelor cu vârsta de cel puţin 12 ani să se vaccineze împotriva COVID-19, inclusiv persoanele care sunt gravide sau care alăptează. Noile linii directoare survin în condiţiile în care cazurile de COVID-19 şi spitalizările au crescut în toată ţara în ultima lună. Unele spitale din Arkansas, Florida, Louisiana şi Mississippi au rămas fără paturi libere, iar focarul de coronavirus se răspândeşte dincolo de epicentru în sudul SUA până în Oregon şi statul Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel