Câte calorii arzi prin exercițiile mintale. Legătura dintre consumul de energie mintală și arderea caloriilor

energie mintala Foto: Freepik
Descoperă de ce creierul este responsabil pentru o activitate metabolică considerabilă și ce poți face să previi declinul cognitiv.

Gândirea arde calorii, dar numai într-o anumită măsură. După o zi lungă, sarcinile mintale pot epuiza energia fizică, ceea ce face dificilă arderea grăsimilor și determină pierderea în greutate. Deși gândirea intensă folosește calorii, arderea de energie este minimă.

Creierul este un organ, nu un mușchi, iar exercițiile fizice pot ajuta la creșterea mușchilor, care ard mai multe calorii. Cu toate acestea, antrenarea creierului poate stimula funcțiile cognitive, cum ar fi memoria și concentrarea, și poate încetini declinul cognitiv. Înțelegerea modului în care gândirea afectează arderea caloriilor este esențială pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

Este esențial să înțelegi mai întâi modul în care corpul tău utilizează caloriile.

Chiar și atunci când nu te miști, tot folosești energie. Corpul tău utilizează calorii, de exemplu, în timp ce citești acest articol pentru a te susține:

- Respirație

- Circulația sângelui

- Temperatura corpului

- Digestia

Vezi și: Semnul că ai anemie feriprivă, cea mai frecventă anemie. Alimentele bogate în fier care combat anemia

Creierul, care reprezintă 2% din greutatea corporală, arde 20% din energia consumată, o activitate metabolică consistentă. Acesta obține energie din glucoză, care intră în fluxul sanguin și călătorește până la creier pentru a crea adenozin trifosfat (ATP), o formă de energie de care au nevoie celulele nervoase pentru comunicare și sarcini cognitive.

Efortul mIntal crește consumul de energie al creierului, dar nu este semnificativ mai mult decât activitățile normale ale creierului. Această activitate metabolică este constantă indiferent de activitate.

Câte calorii arde creierul tău?

Gândirea arde calorii, dar nu este suficient pentru a determina pierderea în greutate. Pentru a pierde un kilogram, trebuie să arzi 3.500 de calorii într-o săptămână, echivalentul a 500 de calorii pe zi. Pentru a te baza doar pe sarcini mentale, trebuie să te extenuezi timp de ore îndelungate. De exemplu, o persoană de 155 de kilograme ar trebui să citească timp de aproape 6 ore pentru a arde 500 de calorii zilnic. Chiar dacă te miști ocazional, nu va fi suficient pentru a provoca o pierdere în greutate.

Foto: Frepik @ollyy

Este posibil să îți exersezi creierul?

Ar trebui să îți exerciți continuu intelectul. Iată câteva exemple de antrenamente pentru creier și avantajele lor:

- Puzzle-uri sau ghicitori pentru creier. Potrivit unei cercetări din 2013, tinerii cu o stare de sănătate bună care joacă jocuri de antrenare a creierului au avut o funcționare executivă și o memorie îmbunătățite. Puzzle-urile care îți testează intelectul, cum ar fi Sudoku sau cuvintele încrucișate, pot fi foarte solicitante.

- Învață ceva nou. Poți să îți menții mintea ocupată citind, adoptând o nouă pasiune sau vizionând documentare.

- Cântând sau ascultând muzică. O lucrare din 2013 susține că aceste exerciții îmbunătățesc funcția executivă și memoria.

- Socializarea. O cercetare din 2017 a constatat că menținerea unor legături sociale pozitive ar putea îmbunătăți funcția cognitivă. Poți să te înscrii într-o organizație de voluntariat, într-o clasă de exerciții fizice sau într-un club de lectură.

- Exerciții fizice regulate. Mersul pe jos și grădinăritul sunt exemple de activități fizice care sunt bune atât pentru corp, cât și pentru minte. Cercetătorii au descoperit într-un studiu din 2018 că exercițiile aerobice ar putea îmbunătăți performanța cognitivă și sănătatea creierului.

Antrenamentele pentru creier variază și este esențial să îl provoci continuu pentru a-ți menține activitatea cerebrală. Conform Healthline, declinul cognitiv legat de vârstă nu este inevitabil, iar factorii legați de stilul de viață, cum ar fi exercițiile fizice, alimentația sănătoasă și evitarea fumatului, pot proteja și stimula funcția cerebrală, conform unui studiu din 2015.

Oboseala fizică este o senzație obișnuită după exerciții fizice, deoarece mușchii descompun glicogenul stocat sub formă de glicogen pentru a utiliza glucoza pentru mișcare. Această epuizare a energiei duce la oboseală fizică, deoarece sistemul nervos central se străduiește să contracteze mușchii.

Activitatea mentală, care utilizează, de asemenea, glucoza, provoacă epuizare mentală, crescând efortul perceput al sarcinilor fizice, potrivit unei analize din 2017. Atât activitățile fizice, cât și cele mentale necesită energie pentru a funcționa corect.

Creierul arde calorii pentru funcțiile de bază, dar gândirea intensă nu duce neapărat la pierderea în greutate. Angajarea în activități precum ascultarea de muzică, puzzle-uri și învățarea de noi hobby-uri poate îmbunătăți funcția cognitivă. Pentru a arde mai multe calorii, concentrează-te pe exerciții fizice și pe o alimentație sănătoasă, vizând în special mușchii cei mai mari, cum ar fi fesele și bicepsul, care pot crește arderea caloriilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel