Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Cât de mult influențează sănătatea copilului tău cartierul în care trăiești
23 iun, 21:35
Cartierul în care crește un copil influențează, mai târziu în viață, starea de sănătate a acestuia, concluzionează un studiu.
Dacă locuiești într-o zonă cu mulți copaci ai șanse mai mari să ai o stare de sănătate bună

Un studiu pe termen lung, realizat pe 2.000 de copii din Anglia și Țara Galilor, susține că tinerii crescuți în comunități defavorizate – sărace, rău famate – prezintă diferențe în proteinele și compușii chimici care reglementează activitatea genelor lor. Diferențele, spun cercetătorii, au fost identificate la genele legate anterior de inflamația cronică, expunerea la fumul de tutun, poluarea aerului în aer liber și cancerul pulmonar și pot predispune tinerii la o sănătate precară.

”Aceste descoperiri pot ajuta la explicarea modului în care dispar disparitățile de sănătate pe termen lung între comunități”, a spus Aaron Reuben, un doctorand al Universității Duke, autorul principal al studiului, potrivti site-ului instituției de învățământ superior citate. Un alt autor al studiului consideră: „Cercetarea este un memento important că geografia și genele lucrează împreună pentru a ne modela sănătatea”.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

S-a decis: când începe școala, declarația momentului
Peștele, cum reduce riscul de Alzheimer dat de poluare
Incontinența se poate ameliora prin antrenament
EXCLUSIV
Băutorii de cafea, risc mai mic de Alzheimer
Deficiența de CALCIU. Cum recunoști simptomele
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri