Care este cantitatea ideală de carne pe care trebuie să o mâncăm. Nastasia Belc: Asta este

carne - FOTO: Freepik@rawpixel.com
EXCLUSIV
Care este cantitatea ideală de carne pe care trebuie să o mâncăm. Răspunsul specialiștilor ne va dezamăgi profund, mai ales că ne-am obișnuit să avem frigiderele pline cu mâncare.

Schimbarea comportamentului alimentar către calitate și moderare este tot mai des discutată în societatea contemporană. Specialiștii în nutriție subliniază că un adult are nevoie de doar 70 de grame de carne pe zi pentru a-și asigura necesarul de proteine și alte nutrienți esențiali. Această cifră contrastează puternic cu obiceiul consumului excesiv, care a devenit o normă în multe locuri.

Câtă carne trebuie să mâncăm

Prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare, a explicat care este, de fapt, cantitatea ideală de carne pe care trebuie să o consumăm într-o zi.

"Unui adult îi este suficinet să mănânce 70 de grame de carne pe zi. Suntem omnivori. trebuie să avem și proteine de bună calitate ca să creștem, să ne dezvoltăm. Trebuie să avem și alți nutrienți, vitamine, minerale. Noi ne-am cam obișnuit să avem cantități mari de mâncare, să fim siguri că frigiderele și congelatoarele sunt pline.

Poate ne schimbăm comportamentul să luăm ceva mai de calitate și în cantitate mai mică, n-ar fi rău. Unui adult îi este suficient să mănânce 70 de grame pe zi. Asta este cam 500 de grame de carne pe săptămână. Dacă produsul acela de carne este de bună calitate este foarte bine", a explicat prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Vezi și: Cum să scapi de durerile cauzate de endometrioză. Dr. Horațiu Roman: Putem bloca evoluția bolii

Ce înseamnă carne de calitate superioară

Consum de carne - FOTO: Freepik@PixelArt99

Evitarea produselor supraprocesate, precum salamurile, este recomandată din cauza conținutului ridicat de sare, aditivi și alte substanțe care pot fi nocive pentru sănătate pe termen lung. În schimb, consumul de carne proaspătă și neprocesată poate asigura o sursă mai bună de proteine și nutrienți esențiali.

"Dar ce înseamnă de bună calitate? Nu o să mănânc salam în fiecare zi că salamul este supraprocesat, deci este fiert, este afumat; sigur în produsele de carne se găsesc săruri, minerale care nu se distrug nici la fierbere, nici la afumare. Nu prea mai am vitamine. Nu-mi asigură vitamine",  a mai explicat prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel