Căpșunile, beneficii uimitoare pentru sănătate. De ce să le incluzi în alimentație

Căpșuni       FOTO: pexels.com
Căpșunile sunt fructe de sezon parfumate și gustoase, bogate în vitamine și minerale, deci și cu o multitudine de beneficii pentru sănătate. Acestea pot fi consumate în diferite moduri.

Căpșunile unt o sursă excelentă de vitamina C și mangan și conțin, de asemenea, cantități decente de vitamina B9 și potasiu. Căpșunile sunt foarte bogate în antioxidanți și compuși vegetali, care pot avea beneficii pentru sănătatea inimii și controlul zahărului din sânge.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale căpșunilor:

Sănătatea inimii - Bolile de inimă sunt cele mai frecvente cauze de deces la nivel mondial. Căpșunile contribuie la reglementarea circulației sanguine, fiindcă potasiul este un nutrient sănătos necesar inimii. Pe lângă acesta, căpșunile sunt cele mai sănătoase fructe pe care le poate consuma o persoană atunci când vine vorba de buna funcționare a inimii.

Previn cancerul - Cancerul este o boală caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor anormale. O serie de studii sugerează că, căpșunile pot ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer prin capacitatea lor de a lupta împotriva stresului oxidativ și a inflamației. Efectele protectoare ale căpșunilor pot fi determinate de acidul elagic și de elagitanine, care s-au dovedit a stopa creșterea celulelor canceroase.

Citește continuarea pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel