Capsula endoscopică, explorarea modernă a tubului digestiv

Capsula endoscopică reprezintă o metodă performantă de explorare endoscopică a tubului digestiv, introducerea sa între metodele de diagnostic în patologia digestivă fiind un mare progres al medicinei începutului secolului XXI.

Problemele digestive reprezintă peste 70% din patologia umană, iar capsula endoscopică reprezintă o metodă performantă de explorare endoscopică a tubului digestiv.

Cu ajutorul ei pot fi investigate, printre altele, cu foarte mare acuratețe sângerările de la nivelul intestinului.

Capsula endscopică este o metodă foarte importantă de investigare a sângerărilor de cauză neprecizată în intestinul subțire. Cred că viitorul ne va aduce multe surprize plăcute, deoarece prototipurile care vor ieși în curând vor putea preleva și probe, vor putea fi dirijate de afară, vor putea fi urmărite live", a explicat doctorul în științe medicale Andrei Haidar în cadrul sesiunii „Actualități în Gastroenterologie", de la Congresul Clubului Regal al Medicilor, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, la București.

Aproape la același nivel ca țările din Vest

În fiecare an sunt uimit de viteza cu care evoluează tehnologia și medicina, în același timp. Inteligența Artificială își dublează capacitatea de a procesa datele. În fiecare an avem date mai multe, mai bine analizate și mai bine procesate, iar acest lucru ne ajută pe noi, medicii, să prestăm o medicină mai bună. În domeniul patologiei gastroenterologice ne apropiem din ce în ce mai mult de țările din Vestul Europei ca și conduită medicală. Iar asta înseamnă că trebuie să facem față acestei provocări și să fim în pas cu ultimele descoperiri. Ce apare în Vest astăzi, mâine trebuie să avem și noi", a declarat și conf. univ. dr. Florin Turcu.

Aducerea noilor tehnologii în discuție, în toate sesiunile Congresului, a făcut ca punerea la punct să fie nota dominantă a acestor întâlniri. S-a discutat, la Congres, foarte mult privind într-un viitor în care pacientul se află în centrul preocupărilor noastre și în care abordul multidisciplinar este o predominantă a activității pe toate planurile", a declarat, la rândul său, conf. univ. dr. Dan Ioan Ulmeanu, președintele Clubului Regal al Medicilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel