Cancerul de colon: Dr Gabriel Mitulescu doboară miturile despre carnea roșie. Vinovată sau nu?

Carne
EXCLUSIV
Dr Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, a dezvăluit, la Interviurile DC News și DC Medical, dacă dieta exclusiv vegetariană te scapă de cancer de colon. Și cum previi apariția cancerului de colon? 

Poate fi cancerul de colon pus exclusiv pe seama stilului de viață și a dietetei, mai precis este carnea roșie vinovată exclusiv de apariția lui? Și ar ajuta o dietă vegană, așa cum se spune? Dr Gabriel Mitulescu, Doctor în Științe Medicale, medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, colaborator al Spitalului Clinic Sanador, doboară acest mit. 

Sanador

„Eu sunt mai reticent la toate aceste teorii, pentru că fac demult chirurgie oncologică și am operat mai mulți vegani de cancer de colon, la care carnea roșie nu exista în alimentație. Nu numai că nu mâncau decât vegetale, dar nici măcar nu le preparau termic! E o discuție foarte largă despre cum apare cancerul și mai ales de ce apare cancerul de colon. Este foarte mult genetică, dar până acolo, vedeți, eu, ca chirurg, care vin în contact cu cazuri de genul acesta, aș prefera să previn ca un pacient să facă cancer de colon”, a explicat dr Gabriel Mitulescu. 

Specialistul spune că există un singur mod infailibil de a preveni apariția cancerelor de colon.

„Dacă s-ar face sistematic colonoscopie și acei polipi care dau 95-98% din cancerele de colon ar fi extirpați odată cu colonoscopia, de către medicul gastroenterolog, acel pacient nu s-ar mai întâlni cu chirurgul oncolog niciodată”, a punctat dr Gabriel Mitulescu. 

Cum se realizează colostomia și ileostomia și care sunt riscurile acestor intervenții, aflați în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel