Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Cancer de ficat sau esofag: o proteină responsabilă, descoperită
29 iun, 19:00
Proteina care duce la formarea cancerului de esofag sau ficat a fost identificată de către cercetători. Descoperirea dă posibilitatea unor noi tratamente ale acestor forme de cancer.
Celule

Cancerele apar atunci când codul genetic al celulelor normale este modificat, provocând o creștere excesivă. Cercetătorii de la Cancer Science Institute of Singapore (CSI Singapore) de la Universitatea Națională din Singapore (NUS) au descoperit o proteină care conduce la creșterea cancerelor esofagului sau a ficatului prin modificarea codului genetic într-un mod inedit.

Proteina 3 asociată morții (DAP3), reprimă un proces numit edenție ARN adenozin-in-inosină (A-la-I) care corectează în mod normal codul genetic pentru a se asigura că genele sunt exprimate corect.

Prin inhibarea prin modificare a ARN, DAP3 acționează ca un oncogen - o genă care are potențialul de a provoca cancer. Această descoperire oferă potențialul de a dezvolta noi medicamente care vizează DAP3 pentru tratamentul cancerului.
Studiul a fost condus de profesorul asistent Polly Chen, investigator principal la CSI Singapore, iar rezultatele au fost publicate în revista științifică Science Advances la 17 iunie 2020.


Ştiri Recomandate

Postul intermitent: de ce este mai recomandat decât alte diete
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri