Brânza Camembert, pe cale de dispariție. Misterul dispariției unei brânze iubite de o lume întreagă. Povestea rețetei venită de la un preot

branza Camembert - Foto: Freepik @pozegut
Camembert, cea mai faimoasă brânză din Franța, este în pericol de dispariție. Motivul dispariției brânzei faimoase.

Camembert, cunoscută drept brânza națională a Franței, ar putea fi pe cale de dispariție.

Brânza Camembert este un tip de brânză moale, cu coaja abă și interior cremos și este una dintre cele mai faimoase brânzeturi franțuzești.

Brânza Camembert este apreciată pentru gustul său bogatși textura sa delicată.

Istoria brânzei Camembert a început în secolul al XVIII-lea, când legenda spune că Marie Hare, o femeie fermier din Normandia, Franța, a primit rețeta de la un preot călător venit din regiunea Brie.

Așa s-a născut rețeta pentru această brânză delicioasă.

Brânza Camembert este produsă din lapte de vacă crud sau pasteurizat. Procesul de fabricație implică coagularea laptelui cu ajutorul unui ferment lactic și al unei enzime numite chymosină.

Apoi, cogulantul este scos din castron și așezat în forme speciale pentru a se scurge și matura. Pe măsură ce brânza maturizează, coaja sa devine moale și pufoasă, în timp ce interiorul devine cremos.

De ce este brânza Camembert pe cale de dispariție

Potrivit unui studiu recent realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Paris-Saclay, ciuperca folosită pentru a crea această brânză este în criză, pe cale de dispariție.

Impactul metodelor de producție industrială folosite pentru a crea brânza Camembert se cauzează cererii sale ridicate.

"Brânzeturile albastre pot fi amenințate, dar situația este mult mai gravă pentru Camembert, care este deja pe cale de dispariție", a declarat Centrul Național Francez pentru Cercetare Științifică (CNRS), potrivit Reuters.

Penicillium camemberti este ciuperca folosită pentru a crea brânza Camembert, dar, potrivit oamenilor de știință, aceasta are probleme de reproducere.

"Rezultatele noastre ridică semne de întrebare cu privire la utilizarea unui număr limitat de tulpini clonale pentru producția de brânză, care tinde să ducă la degenerare, limitând posibilitățile de îmbunătățire ulterioară", se arată în raportul Universității Paris-Saclay.

Cercetătorii raportează că Penicillium camemberti are o diversitate genetică scăzută și o capacitate redusă de a se reproduce pe cale sexuală.

Acest lucru, potrivit raportului CNRS, înseamnă că "este dificil pentru producători să obțină cantități suficiente de spori de camemberti pentru producția de brânză".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel