Brancandierul care a deconectat pacienta de la aparate, la Spitalul Victor Babeș, AREST LA DOMICILIU

Spitalul Victor Babeș din București. Foto: ASSMB
Magistrații de la Judecătoria sectorului 3 au decis să lase în arest la domiciliu brancardierul care a deconectat din greșeală o pacientă în viață și i-a provocat decesul.

Brancardierul de la Spitalul Victor Babeș din București, care fusese reținut vineri, pentru 24 de ore, a fost adus sâmbătă la prânz în fața magistraților de la Judecătoria Sectorului 3, cu propunere de arestare preventivă. Magistrații, însă, au decis măsura arestului la domiciliu în cazul lui. 

Bărbatul este acuzat de ucidere din culpă. El a recunoscut în fața magistraților că ar fi deconectat din greșeală de la aparate o pacientă bolnavă de COVID. Pacienta era într-un salon cu două paturi, iar medicii constataseră decesul celeilalte paciente din salon, care, conform procedurii, a fost acoperită în întregime cu un cearșaf, dar lăsată intubată și conectată la aparate timp de încă 2 ore după deces. După acest interval, un asistent medical trebuia să o decuplează de la aparate și o lase intubată și acoperită cu cearșaful. Din primele date se știe că brancardierul de serviciu nu ar fi văzut femeia decedată și s-ar îndreptat spre cealaltă pacientă, care era în viață, și pe care a decuplat-o de la aparate, a detubat-o (deși procedura nu îi dă voie să facă asta) și a dus-o la morgă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel