Boală rară la copii, prevenită cu anticorpi izolați de la pacienți vindecați

Celule        Foto: CC0 Public Domain
Anticorpii monoclonali care pot preveni o boală rară asemănătoare cu poliomielita au fost izolați de către cercetători. Reușita lor aduce o nouă lumină asupra acestei afecțiuni rare.

Cercetătorii de la Vanderbilt University Medical Center, Purdue University și Universitatea din Wisconsin-Madison au izolat anticorpi monoclonali umani care pot preveni o boală rară, dar devastatoare, asemănătoare cu poliomielită la copii, legată de o infecție virală respiratorie.
Boala, numită mielită flacidă acută (AFM), determină o slăbiciune bruscă la nivelul brațelor și picioarelor în urma unei  creșteri a  temperaturii sau a unei boli respiratorii. Peste 600 de cazuri au fost identificate de când centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor au început urmărirea bolii în 2014.
Nu există un tratament specific pentru AFM, care tinde să lovească la sfârșitul verii sau la începutul toamnei și care a fost asociat cu unele decese. Cu toate acestea, boala a fost legată recent de un grup de virusuri respiratorii numite enterovirus D68 (EV-D68).


Cercetătorii de la Vanderbilt Vaccine Center au izolat celulele sanguine producătoare de anticorpi din sângele copiilor care au fost anterior infectați de EV-D68. Fuzionând celulele sanguine cu celule cu mielom cu creștere rapidă, cercetătorii au fost capabili să genereze un panou de anticorpi monoclonali care neutralizează potențial virusul în studiile de laborator.
Colegii lor de la Purdue au determinat structura anticorpilor, care aduce o nouă lumină asupra modului în care aceștia recunosc și se leagă în mod specific la EV-D68. Unul dintre anticorpi au protejat șoarecii de boli respiratorii și neurologice atunci când a fost administrat fie înainte sau după infecție de enterovirus.
„Am fost încântați să izolăm anticorpi umani puternici care inhibă acest virus devastator asemănător poliomielitei, iar aceste studii vor constitui baza pentru a le duce mai departe la studiile clinice”, a spus dr. James Crowe, director, Vanderbilt Vaccine Center; Catedra Ann Scott Carell și profesor de pediatrie și patologie, microbiologie și imunologie la Școala de Medicină a Universității Vanderbilt.

Studiul a fost publicat în Science Immunology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel