Boala gravă pe care o poți avea dacă îți lipsește părul de pe picioare. Dr. Rodica Niculescu: Nu mai au culoarea normală, tegumentul este mai alb. Nu simt

boala arteriala periferica - FOTO: Freepik@andriidrachuk
EXCLUSIV
Părul de pe picioare este un bun indicator al sănătății. Când acesta lipsește este un mare semnal de alarmă.

În mod normal, lipsa părului de pe picioare nu este considerată o problemă gravă de sănătate în sine. Cu toate acestea, absența părului de pe picioare poate fi un semn al unor afecțiuni subiacente care ar putea fi mai grave.

Boala arterială periferică, primele semne

Dr. Rodica Niculescu, medic cardiolog intervenționist la Spitalul Clinic Sanador, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL care sunt primele semne ale bolii arteriale periferice.

Lipsa părului de pe picioare ar putea indica o problemă cu circulația sângelui în acea zonă. Acest lucru ar putea fi cauzat de boli vasculare periferice sau de alte afecțiuni care afectează fluxul de sânge în picioare.

"Membre inferioare reci, absența a pilozității, tegumente deschise la culoare. Nu mai au culoarea normală, tegumentul este mai alb. Evident, piciorul este mai rece. Sunt pacienți diabetici care se prezintă cu neuropatia diabetică, apropo creșterea pragului de durere: ei nu simt durerea. Dar rănile asociate la pedichiură sau nativ prin suferința, prin ischemia determinată de lipsa fluxului sanguin la nivelul vaselor mici, asociată cu vasele mari, cu formele de ateroscleroză calcificată aduc pacienții la chirurgul vascular. 

Sanador

Noi practicăm o arteriografie care să ne pună diagnosticul de ocluzie, de stenoze la nivelul ilio-femural, femuro-popliteu și vaselor gambiere astfel încât să alegem împreună cu chirurgul cum putem să proceda să-l ajutăm pe pacient și dacă se poate într-o singură intervenție. 

Cardiologia intervențională asociază un astfel de tratament cu niște baloane farmacologic active care au pe ele o substanță imunosupresivă pe care le punem pe arterele respective după utilizarea device-ului Jet Stream astfel încât să reducă procesul inflamator local.

Acest lucru este foarte util pentru că acționează local și are un timp mai lung de supraviețuire a tratamentului",  a explicat dr. Rodica Niculescu, medic cardiolog intervenționist la Spitalul Clinic Sanador, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Boala arterială periferică - FOTO: Freepik

Boala arterială periferică, ce este

Boala arterială periferică este o afecțiune comună în care arterele îngustate reduc fluxul de sânge către brațe sau picioare. În boala arterială periferică, picioarele sau brațele - de obicei picioarele - nu primesc suficient flux de sânge pentru a ține pasul cu cererea. Acest lucru poate cauza dureri în picioare la mersul pe jos  și alte simptome.

Boala arterială periferică este de obicei un semn al acumulării de depozite grase în artere (ateroscleroză). Ateroscleroza determină îngustarea arterelor care poate reduce fluxul de sânge în picioare și uneori în brațe.

Tratamentul bolii arteriale periferice include exerciții, adoptarea unei diete sănătoase și renunțarea la fumat sau la utilizarea tutunului.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel