Bistriţa-Năsăud: SMURD a sărbătorit 10 ani de existenţă în slujba comunităţii

Autospecială SMURD
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bistriţa-Năsăud a sărbătorit, marţi, 10 ani de când se află în slujba comunităţii, timp în care echipajele de prim-ajutor au participat la peste 82.000 de misiuni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud a organizat, cu această ocazie, un simpozion, la care au participat şefii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Cluj, Mureş, Sălaj, Suceava şi Maramureş, prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Puica, viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, şefii instituţiilor judeţene din domeniul sănătăţii, paramedici şi voluntari SMURD, notează Agerpres.

Au fost înmânate plachete şi diplome aniversare şi s-a prezentat un film documentar despre activitatea SMURD la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, activitate care a inclus 82.489 de solicitări la care s-a intervenit, dintre care 11.841 prin echipajul de terapie intensivă mobilă, şi 84.461 de persoane asistate.

Medicul şef al UPU-SMURD Bistriţa, Ovidiu Sever Rus, a ţinut să îi laude pe cei de la SMURD pentru nivelul profesional atins.

"Alături de puţinii medici care am fost tot timpul în UPU, mulţi rezidenţi din centrele universitare Cluj şi Mureş ne-au ajutat. Rezidenţi, asistenţi, paramedici, cu toţii am colaborat, unii mai mult pe UPU, alţii mai mult pe SMURD, pentru ridicarea nivelului profesional al acestei structuri. Cifrele au fost expuse, nu o să încep să laud SMURD. Cred că, dacă este de lăudat, trebuie să-l laude populaţia. În orice caz, suntem puţini, este greu şi pot doar să vă spun "La mulţi ani" şi să vă mulţumesc că, în condiţiile astea, rezistaţi", a spus Rus.

SMURD Bistriţa-Năsăud are substaţii în Bistriţa, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Prundu Bârgăului şi Lechinţa şi, în cei 10 ani de activitate, s-a reuşit ca timpii de intervenţie să fie reduşi de la 38 la 16 minute în mediul rural şi de la 18 la 6 minute în mediul urban.

Şeful ISU Bistriţa-Năsăud, Constantin Florea, a ţinut să le mulţumească şi voluntarilor care s-au înscris la cursurile de pregătire şi din rândul cărora o parte chiar ajută echipajele SMURD la intervenţii, precum şi autorităţilor locale care, de-a lungul timpului, au sprijinit funcţionarea SMURD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel