Bărbatul pentru care timpul stă în loc. Lumea nu-i dă mai mult de 25 de ani

Tristan Lee  FOTO: Instagram
Tristan Lee locuiește în Marea Britanie și nimeni nu-i dă mai mult de 25 de ani, deși el are mult mai mulți ani.

Tristan Lee este un bărbat care locuiește în Londra și pare că a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe. Acesta arată a 20 de ani, deși vârsta lui reală e de 50. Nimeni nu îl crede atunci când declară că s-a născut în anul 1971. Bărbatul susține că nu are nicio operație estetică, doar câteva injecții cu botox pe care le face la fiecare opt luni. 

Tristan spune că nici atunci când merge la farmacie pentru a-și lua rețeta nu este crezut că are 50 de ani. Farmacistele îl întreabă adesea dacă rețeta este pentru tatăl lui. 

„Am un stil de viață sănătos. Pot să fiu bolnav, beat, dar voi continua să îmi păstrez aceeași rutină de îngrijire. Pentru a arăta tânăr trebuie să adopți un stil de viață sănătos. Multă lume spune că arăt așa pentru că am botox, dar mulți care au botox nu arată de 25. În ceea ce privesc operațiile estetice, nu voi apela niciodată la ele”, a spus Tristan.

Acesta doarme mult, are mare grijă la alimentație și face mult sport. 

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

Cum îmbătrânirea e inevitabilă, odată cu aceasta apar adesea unele modificări ale memoriei și ale funcției cognitive. De aceea, iată câteva sfaturi pentru atenuarea efectelor îmbătrânirii:

* Faceți mișcare - mișcarea este cheia sănătății fizice și mentale pe măsură ce organismul îmbătrânește. Pe măsură ce îmbătrânim, o zonă a creierului numită hipocamp se micșorează. Exercițiul aerobic este asociat cu dimensiuni mai mari de hipocamp, precum și ajută la îmbunătățirea memoriei. O meta analiză (link direct) din februarie 2018, publicată în jurnalul medical Neuroimage, a găsit cea mai puternică legătură între exercițiul și menținerea dimensiunii părții stângi a hipocampului, unde sunt codificate amintirile verbale.

* Continuați să învățați lucruri noi - Capacitatea de învățare continuă de-a lungul vieții.  Antrenarea creierului prin învățarea de noi abilități și cunoștințe ajută la promovarea plasticității creierului și a funcției cognitive. Un studiu (link direct) din iunie 2020, publicat în Jurnalele de Gerontologie, a descoperit că adulții cu vârste cuprinse între 58 și 86 de ani, care au învățat multiple abilități noi, timp de trei luni, au obținut un nivel mai mare la evaluările cognitive la doar o lună și jumătate de proces. Participanții la studiu au învățat noi hobby-uri creative precum desenul, dansul și limbă străină. 

* Crearea și menținerea relațiilor sociale - Implicarea socială alături de  familie și prieteni este, de asemenea, o modalitate importantă de a menține sănătatea creierului. De fapt, lipsa conexiunilor sociale nu este doar o sursă majoră de stres pe măsură ce îmbătrânim, dar este legată și de declinul cognitiv mai mare, riscul mai mare de depresie și moartea precoce, potrivit publicației Harvard Health.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel