De ce bărbații sunt intimidați de femeile care câștigă mai mult sau au succes mai mare. Gáspár György: Bărbații cred asta. Deseori ne punem semne de întrebare

Foto: Freepik @cookie_studio
Psihoterapeutul Gáspár György a vorbit despre reacția bărbaților față de femeile care câștigă mai mulți bani sau care au succes mai mare.

În timp ce unii bărbați sunt mândri de partenerele lor și le susțin în succesul lor profesional și financiar, alții sunt intimidați.

Conceptul de masculinitate este divers și variabil în funcție de cultură și context social, deci nu toți bărbații vor reacționa în același mod în fața succesului unei femei.

Există cercetări care sugerează că unii bărbați se simt intimidați sau incomod de și în prezența femeilor care câștigă mai mult sau au un succes profesional mai mare decât ei.

Acest lucru poate fi atribuit unor factori culturali și sociali care au fost încorporați în tradiția și construcția socială a masculinității în multe culturi.

Uneori, aceste sentimente pot fi legate de oamenii care se simt amenințați în propriile lor poziții sociale sau profesionale.

Nu rata: Erika Isac, vocea femeilor abuzate, hărțuite și controlate de bărbați. Ce nu a înțeles nimeni din "Macarena". Ce înseamnă părul împletit și cine sunt The Maiden, The Mother, The Crone

Psihoterapeutul Gáspár György a explicat de ce se întâmplă, de fapt, acest lucru și de ce bărbații tind să fie intimidați de partenerele lor.

"Ar putea să fie intimidați, pentru că noi toți am avut în familiile noastre de origine un model al tatălui sau bunicului de bărbat puternic care aduce bani acasă.

Nu prea am avut exemple în care bărbatul să fie cel care stă mai mult cu copiii, cel care câștigă mai puțin,

Așa că deseori ne punem semne de întrebare apropo de cât de potenți suntem din punct de vedere al virilității, al masculinității. 

Și în momentul în care un bărbat are îndoieli la propria valoare, stima de sine nu este tocmai ok, nu se simte bine în viața sa și ar putea ușor să pună responsabilitățile pe umerii partenerei, să spună că toată suferința e provocată de faptul că ea câștigă mai mult. Și nu doar câștigă mai mult, ci încearcă să mă controleze", a spus psihoterapeutul Gáspár György, în emisiunea Vorbește Lumea de la Pro TV.

"Deseori, bărbații cred că dacă o femeie câștigă mai mulți bani, dacă are o carieră mai de succes, are și această tendință de a controla, ceea ce s-ar putea ca uneori să fie valabil, dar nu întotdeauna", a completat psihoterapeutul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel