Băiat sau fată: cum să alegi sexul bebelușului tău

Iată o metodă de calcul foarte simplă pentru alegerea sexului bebelușului tău.

Cum să alegi sexul bebelușului tău: metoda Shettles

Metoda Shettles există încă din anii 1960 și pretinde o rată de succes de 75% pentru cuplurile care doresc să conceapă o fată.

Dr. Landrum B. Shettles este de părere că cele două tipuri de spermatozoizi, cromozomul X și cromozomul Y, au proprietăți diferite. Spermatozoidul cu cromozomul Y (masculin) este mai mic, cu capul rotund, mai rapid, mai fragil și cu o durată mai mică de viață. În schimb, spermatozoidul cu cromozomul X (feminin) este mai mare, cu capul oval, mai lent, mai elastic și cu o durată mai mare de viață. Shettles este de părere că aceste proprietăți pot fi folosite pentru a alege sexul copilului.

Dr. Shettles a crezut că cel mai important factor este sincronizarea.

Cum să concepi un băiat

Dr. Shettles recomandă contactul sexual cu 12 ore înainte de ovulație. Este suficientă o singură ejaculare în ziua ovulației. Tot în această zi, mediul intravaginal devine mai ospitalier, deoarece fluidul cervical este mai abundent, devine mai alunecos și alcalin, ajutând spermatozoidul să înoate mai repede și să supraviețuiască mai mult.

De asemenea, tatăl trebuie să acorde o atenție sporită alimentației sănătoase, să renunțe la stres sau fumat (dacă fumează), să evite, pe cât posibil, băile fierbinți. Temperatura optimă pentru producerea spermei de calitate trebuie să fie puțin mai mică decât cea a corpului. Dacă temperatura din scrot este prea ridicată, numărul spermatozoizilor va fi redus, șansele de a concepe un băiat scăzând considerabil, scrie superbebe

În cazul mamei, dr. Shettles recomandă spălăturile cu bicarbonat de sodiu, însă doar sub supravegherea unui ginecolog. 

Cum să concepi o fetiță

Dr. Shettles propune că actul sexual să aibă loc cu 2, 4 zile înainte de ovulație. În această perioadă, lichidul cervical este mai puțin ospitalier (mai lipicios și mai acid) cu spermatozoizii. Singurii care pot supraviețui în aceste condiții sunt cei cu cromozomul X, aceștia fiind mai rezistenți și având o durată de viață mai mare. 

Semnele majore ale ovulației:

Durere de cap

Temperatură corporală ridicată

Amețeli (senzație de oboseală și somnolență)

Sensibilitate sâni

Libido crescut

Crampe ușoare

Balonare

Apetit alimentar crescut

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel