Avertisment de la InfoCons: Vopsea de ouă chiar și cu 12 E-uri!

"Urmează Sărbătoarea Înălțării Domnului, când ouăle se înroșesc în ziua Sărbătorii. Acest prilej ne oferă posibilitatea achiziționării vopselei de ouă, pentru a celebra Sărbătoarea creștină, cât și simbolul acesteia.", transmite InfoCons (Organizație pentru Protecția Consumatorilor). Însă, în urma unor studii efectuate de Asociație, s-a constatat că vopseaua de ouă conține chiar și 12 E-uri! 

"InfoCons a realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2015-2021 pe 60 de produse tip vopsea de ou, ținând cont de rezultatele studiilor din 2015, 2016, 2018, 2019 și 2021.

Produsele analizate fac parte din următoarele branduri: Alex / Oetker / Gordena Impex / Gallus / Carmin / Take Line / Heitmann / Atifco.

În urmă studiilor, rezultatele au fost următoarele:

 

Din punctul de vedere al numărului de aditivi:

Media numărului de aditivi din studiul produselor realizat în 2021 s-a dublat față de media numărului de aditivi identificați în studiul din 2015.

Respectiv: în studiul din 2015, media numărului de aditivi regăsiți într-un produs era de 3, față de 5 media aditivilor regăsiți în studiile din 2016, 2018 si 2019. Iar media din 2021 este de 7 aditivi.

Pe parcursul celor 6 ani de studiu, în compoziția produselor de vopsit ouă apar modificări în ceea ce privește numărul de aditivi. Numărul aditivilor diferă în funcție de tipul de vopsea, gramaj și cantitatea de ouă pe care o poate vopsi.

Numărul maxim de aditivi găsiți în studiul anilor 2015-2021 este:

7 – numărul maxim de aditivi găsit într-un produs în studiul din anul 2015;

10 – numărul maxim găsit într-un produs în studiul din 2016 și 2018;

12 – numărul maxim găsit într-un produs în studiul din 2019;

12 – numărul maxim găsit într-un produs în studiul din 2021 (regăsit în 3 produse distincte).

“Creșterea numărului de aditivi ca medie în diferitele produse agroalimentare ne îndepărtează de practica Uniunii Europene creând premisele de a avea produse în raft cu tot mai mulți aditivi alimentari, ceea ce duce la produse de o calitate diferită.

Citește și Dr. Bilic: TOP 12 legume și fructe "murdare". Un fruct faimos are cel mai mare conținut de pesticide!

Vopseaua de ouă este o substanță care, de cele mai multe ori, poate fi ingerată de noi sau de copiii noștri prin transfer, în momentul în care decojim ouăle. Este foarte important să citim etichetele produselor. Găsim în comerț vopsea de ouă chiar și cu 12 E-uri. Citește eticheta! Alege în cunoștință de cauză“, a precizat Sorin Mierlea, președinte InfoCons, într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel