16,9% din populația europeană suferă de hipoacuzie ușoară, 4,6% suferă de hipoacuzie moderată, 0,9% suferă de hipoacuzie severă sau profundă.
Cel mai probabil nu observăm asta, dar auzul nostru are abilitatea de a recepționa cele mai subtile vibrații, care ne permit să interacționăm cu lumea din jur.
Ce faci în cazul în care auzul tău este din ce în ce mai slab? Investigația care îți arată care este gradul de afectare se numește audiogramă.
Audiograma constă în purtarea unei perechi de căști, prin care se va testa abilitatea de a auzi. Pasul următor, urechile sunt testate individual pentru a verifica dacă există pierdere de auz. Testul presupune că vei auzi diferite sunete, redate pe diferite frecvențe și intensități – nimic complicat. Este important de știut că nu vei simți disconfort în timpul testării.
Cea mai frecventă afecțiune a sistemului auditiv este hipoacuzia. Aceasta reprezintă diminuarea acuităţii auditive dată de deficiențe în percepția sunetului sau în transmiterea acestuia. Circa 16,9% din populația europeană suferă de hipoacuzie ușoară, 4,6% suferă de hipoacuzie moderată, 0,9% suferă de hipoacuzie severă sau profundă.
Hipoacuzia este o afecțiune gravă care poate ridica probleme sociale și economice semnificative pentru persoane, familii și comunități. Cauzele ei pot fi generate de supunerea îndelungată la zgomote puternice sau chiar pe fondul sistemului imunitar deficitar. Din acest motiv, vremea rece dezvoltă din ce în ce mai multe probleme pentru pacienții cu sensibilitate.
„O hipoacuzie de transmisie poate fi de asemenea recuperată cu ajutorul protezelor auditive, asemenea momentului în care vorbim despre o hipoacuzie de tip permanent. În această perioadă de pandemie a, utilizat o formă mai specială de consult – deplasarea acasă la pacient”, a arătat Răzvan Gulie, Audio-protezist.
Tratamentul în cazul hipoacuziei diferă de la o persoană la alta. Poate fi vorba, spre exemplu, de protezare bilaterală sau unilaterală.
OMS confirmă că aparatele auditive corect recomandate și reglate pot îmbunătăți capacitatea de comunicare pentru cel puțin 90% dintre persoanele hipoacuzice.
Prof. Patriciu Achimaș Cadariu, de la...
Încă un oraș din România intră de...
Dieta tradițională rurală tanzaniană,...
Prof. Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu,...
Autoritățile spaniole au lansat un...
Dacă te confrunți adesea cu probleme...
Grapefruitul se mândrește cu o listă...
SULFASALAZINUM - prospect. Acțiune:...
Nouă maimuțe mari de la grădina...
Un preot misionar din județul Cluj...
Capitala a intrat în scenariul roșu,...
Specialiștii din Danemarca și Austria...
PODOPHYLLOTOXINUM - prospect....
Studiile și metaanalizele anterioare...
Pătrunjelul are mai multă vitamina C...
Ministrul Educației a explicat cum se...
Peste 4.000 de cazuri noi de infecții...
Salamul de biscuiți poate fi o...
O tumoră pancreatică rară a fost...
Mierea conține 435 de substanţe...
OLAF a identificat tentative de...
InfoCons revine cu o nouă alertă...
Merele sunt un aliment extrem de...
Foarte mulți bolnavi de cancer...
Pentru a combate astenia de...
Tulpina africană a virusului...
Emilian Imbri, managerul Spitalului...
Un pacient cu arsuri este transferat...
Aglomerație de nedescris la unele...
Aspirina poate fi benefică pentru...
Echipa de experţi ai Organizaţiei...
Tulpina africană de COVID-19 a fost...
Adesea numit „aliment miraculos”, un...
Medicii cardiologi susțin că, pentru...
Un nou raport de sănătate publică din...