Aspirina la copii: ce boală gravă poate provoca. Explicațiile medicului Vasi Rădulescu

Aspirina
Aspirina poate fi benefică pentru adulți, dar atunci când vine vorba despre copii, lucrurile nu mai sunt la fel. Iată explicațiile unui medic despre administrarea aspirinei la copii.

Medicul Vasi Rădulescu a publicat pe rețelele de socializare o informare cu provire la medicația celor mici. El a vorbit despre riscurile pe care le presupune administrarea aspirinei la copii.

Iată ce spune medicul:

„Știați că banala aspirină vă poate omorî copiii?Am primit un mesaj și m-am întristat: o doamnă îi dăduse micuțului aspirină pentru a scădea febra, pentru că asta avea prin gospodărie. Febra revenea și mă întreba ce mai putea face... Trebuie să știți două lucruri mari și late aici:

1. Nu dați aspirină copiilor până la 18 ani! La salicilați, copiii pot face fenomen Reye, cu afectare gravă a ficatului, rinichilor, creierului și risc mare de deces. Atenție la orice alt preparat care conține salicilați, inclusiv la conserve care pot avea așa ceva.

2. Febra se scade cu paracetamol sau ibuprofen, cu măsuri auxiliare (împachetări mai reci), cu controlul eficient al afecțiunii de bază. Nu cu aspirină la copii! Nici cu usturoi sau cu frunze de margaretă, dar pe acestea cred că le știți deja.

Încercați să nu dați paracetamol și ibuprofen în aceeași perioadă, pentru că pot suma efectele adverse. Mergeți pe ce funcționează, dar un agent antitermic, nu ambele.

Rețineți mai ales punctul 1. Ar trebui să-l cunoască toată lumea. Orice situație particulară se discută atent cu medicul.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel