O asistentă la Ambulanţă a uitat să ia degetul amputat al unui pacient transferat la alt spital pentru operaţie de reatașare

Ambulanță
O asistentă de la Ambulanţă a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat care era transferat la un spital din Iaşi, cu speranța că medicii vor reuși să îi reataşeze degetul tăiat într-un accident de muncă.

O asistentă de la Ambulanță a uitat cutia cu degetul amputat al bărbatului care a ajuns la spital după un accident de muncă. Incidentul a avut loc ieri dimineață, la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, unde a ajuns bărbatul de 54 de ani, din Piatra-Neamţ, în urma unui accident de muncă. 

Medicii de acolo au decis ca pacientul să fie transferat la un spital din Iași, unde medicii urmau să încerce să-i reatașeze degetul amputat. 

După ce bărbatul a fost preluat de o ambulanţă, medicii de la spitalul din Roman au descoperit că asistenta de la ambulanţă a uitat să ia şi cutia în care se afla degetul amputat. Astfel, medicii au decis să trimită degetul cu o altă ambulanţă.

"Ieri, 05.04.2021, la ora 08.25 a ajuns la CPU Roman un pacient în vârstă de 54 de ani din Piatra Neamț. În urma unui accident de muncă, prezenta plagă palmară stânga cu secționarea degetului inelar și secțiune de tendon prin tăiere.

A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul "Sfântul Spiridon" Iași, pentru Secția Chirurgie plastica. La 09.10 s-a primit avizul de transfer.

La 09.15, 09.30 şi 09.45, medicul urgentist a apelat telefonic Serviciul Județean de Ambulanță deoarece mașina întârzia sa ajungă.

La ora 09.50 pacientul este preluat pentru transfer. Asistenta de pe ambulanță, deși a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheață, aceasta a omis sa îl preia.

La 10 minute după plecarea pacientului, un asistent din CPU a remarcat că degetul nu a fost preluat. La ora 10.10, medicul urgentist a solicitat o altă ambulanță și la 10.30 recipientul în care era păstrat degetul a fost preluat și transportat către spitalul din Iași", se arată într-o informare a spitalului din Roman, citată de Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel