ARPIM despre decizia Ministerului Sănătății privind exportul paralel de citostatice: E nevoie de soluții pe termen lung

Medicamente
Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente salută, într-un comunicat, ”măsurile anunțate de Ministerul Sănătății pentru interzicerea exportului paralel pentru unele medicamente fiind o măsură care poate avea doar caracter temporar”.

ARPIM, declarație. În contextul deciziei Ministerului Sănătății de a suspenda temporar exportul paralel în cazul unor medicamente citostatice și imunosupresoareAsociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) găsește binevenită decizia ministerului. 

”ARPIM salută măsurile anunțate de Ministerul Sănătății pentru facilitarea accesului pacienților la medicamentele de care au nevoie, interzicerea exportului paralel pentru unele medicamente fiind o măsură care poate avea doar caracter temporar. Este nevoie de soluții pe termen lung, care să rezolve în mod real disfuncționalitățile observate în asigurarea pacienților cu medicamentele necesare. ARPIM este pregătită în orice moment să sprijine Ministerul Sănătății pentru identificarea și implementarea lor”, a declarat Dan Zaharescu, director executiv ARPIM, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, ARPIM își reafirmă, pe această cale, ”deschiderea către un parteneriat cu autoritățile naționale competente din domeniul sănătății pentru găsirea unor soluții viabile pe termen mediu și lung, care să prevină apariția unor crize în asigurarea pacienților romani cu medicamentele necesare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel