ANSVSA: Kaufland, Cora și Penny retrag sucurile Figo din 17 loturi, pentru prezența oxidului de etilenă

Băutura retrasă. Foto: ANSVSA
Băutura retrasă. Foto: ANSVSA
Loutile de FIGO retrase din Kaufland, Cora și Penny. Foto: ANSVSA
Loutile de FIGO retrase din Kaufland, Cora și Penny. Foto: ANSVSA
  • Băutura retrasă. Foto: ANSVSA
  • Loutile de FIGO retrase din Kaufland, Cora și Penny. Foto: ANSVSA
Rețelele de magazine Kaufland, Cora și Penny au anunțat separat, luni, că producătorul Maspex România retrage din aceste magazine 17 loturi de băuturi răcoritoare Figo, potrivit informărilor transmise de cele trei lanțuri comerciale către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Kaufland și Cora anunță retragerea de către Maspex România a produselor Figo mere-portocale-mandarine 0,3 litri și Figo multivitamine 0,3 litri, iar Penny anunță retragerea produsului Figo mere-portocale-mandarine 0,3 litri.

„Compania Maspex România, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existența substanței oxid de etilenă ce depășește limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantitățile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor și compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, se menționează în informările transmise de Kaufland, Cora și Penny către ANSVSA.

Cele trei mari rețele de magazine subliniază că colaborează cu autoritățile competente în materie de siguranță alimentară și cu clienții vânzători cu amănuntul pentru a se asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemare.

iată loturile retrase: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel