ANM: Cod galben de caniculă în 18 județe și București; Ploi torențiale în alte 13 județe

Vreme ciudată: caniculă în jumătate de țară, furtună și grindină în restul
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o nouă avertizare Cod galben de caniculă, valabilă în 18 județe și București, respectiv un Cod galben de instabilitate atmosferică, ce vizează 13 județe. Temperatura maximă va fi de 37 de grade Celius. 

Potrivit meteorologilor ANM, pe parcursul zilei de miercuri, va fi în vigoare un Cod galben de disconfort termic în sud-vestul și sudul țării. Local, va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 37 de grade.

De asemenea, în sud-vestul țării disconfortul termic se va menține ridicat și în zilele următoare.

Județele vizate de avertizarea Cod galben de caniculă sunt: Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vâlcea și Municipiul București.

Totodată, miercuri, între orele 13:00 - 23:00, va fi Cod galben de instabilitate atmosferică, local la munte, în Moldova și în Maramureș, unde vor fi perioade cu averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25 - 40 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Al doilea Cod galben va fi valabil în următoarele județe: Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Covasna, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava și Vrancea.

În București, în jur de 34 de grade

Canicula va persista în București pe parcursul zilei de miercuri, însă spre seară vremea va deveni instabilă și probabilitatea a apariție a ploilor va crește, relevă prognoza publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, în Capitală vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, iar temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele amiezii, când va fi în creștere probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel