Anestezia generală crește riscul de Alzheimer? Mister elucidat
08 oct, 10:43
Există îngrijorări că anestezia generală, realizată în timpul intervenției chirurgicale, poate contribui la un risc crescut de boală Alzheimer. 

Pentru a elucida misterul, cercetătorii au comparat expunerea la anestezie generală versus anestezie locală (regională) în timpul intervenției chirurgicale elective, căutând legături potențiale cu dezvoltarea ulterioară a demenței, inclusiv Alzheimer.

Studiul, publicat în Journal of the American Geriatrics Society (link direct studiu), a inclus 7.499 de perechi potrivite de persoane care locuiesc în comunitatea cu vârsta de 66 de ani sau mai mult, care au fost supuse unei intervenții chirurgicale între anii 2007 și 2011 și au fost urmărite timp de până la 5 ani.

Cercetătorii nu au găsit nicio diferență în ceea ce privește riscul de a fi diagnosticate cu demență la persoanele care au făcut anestezie generală în comparație cu cele care au făcut anestezie regională.

„Mulți adulți în vârstă experimentează modificări ale cogniției imediat după operație și se întreabă ce rol ar fi putut juca tipul de anestezic în aceste modificări”, a explicat autorul principal dr Dallas P. Seitz, de la Universitatea din Calgary, Canada.

„Studiul nostru oferă dovezi că tehnica anestezică folosită în timpul operațiilor elective, fie că e vorba de anestezie generală sau anestezie regională, nu este asociată cu un risc pe termen lung de a dezvolta demență”, a concluzionat acesta.


Ştiri Recomandate

Strategia de vaccinare anti-COVID, discutată în CSAT
Distanțarea socială: cum afectează creierul
RAPORT UNOPA: Pacienții cu HIV, grav afectați de criza COVID-19
Dr Mariana Mărdărescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
HIV, un virus parșiv. Cum se adaptează el la medicamente
DELAMANIDUM - prospect
CARMUSTINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri