O echipă de cercetători de la Universitatea Laval a găsit dovezi că ar putea fi posibile șansele de a dezvolta boala Alzheimer prin editarea unei gene cheie în celulele nervoase. În lucrarea lor, grupul descrie experimentele pe care le-au efectuat, implicând editarea genelor și ceea ce au descoeprit de la ele.
Cercetările anterioare au arătat că unul dintre factorii implicați în dezvoltarea bolii Alzheimer este acumularea de beta-amiloid - un tip de proteină - pe celulele creierului. Cercetările anterioare au arătat, de asemenea, că unii oameni au o variantă de genă numită A673T - cei care o exprimă sunt de patru ori mai puțin predispuși decât populația generală să dezvolte boala Alzheimer. În acest nou efort, cercetătorii au analizat posibilitatea de a edita celulele creierului uman pentru a oferi oamenilor varianta genică A673T și, astfel, să-și reducă riscul de a dezvolta boala Alzheimer.
Echipa a menționat că mutația A673T diferă de cea înrudită la cei care nu o exprimă printr-o singură literă ADN, sugerând că ar putea fi relativ ușor de adăugat mutația. Apoi au încercat să editeze celulele creierului folosind o tehnică CRISPR. Și, în timp ce această încercare s-a dovedit relativ reușită, alte aspecte ale tehnicii i-au determinat pe cercetători să încerce o altă editare. Această tehnică relativ nouă permite conversia directă a unei litere de bază în alta. Folosind această tehnică, cercetătorii au descoperit că au fost capabili să editeze aproximativ 40% din celulele creierului in vitro. Ei observă că o astfel de cantitate probabil nu este suficient de mare pentru a preveni acumularea de beta-amiloid și, prin urmare, nu este suficientă pentru a încetini apariția bolii Alzheimer. Dar mai multe cercetări ar putea duce la rezultate mai bune.
Cercetătorii observă, de asemenea, că o astfel de modificare a celulelor creierului la oameni ar necesita un diagnostic precoce, deoarece până la sapariția imptomelor, ar putea fi prea târziu să se efectueze editarea genelor pentru a preveni acumularea de beta-amiloid. Ei observă că eforturile viitoare ar putea implica schimbarea ADN-ului doar a celor care sunt considerați expuși riscului de a dezvolta boala în timp ce sunt încă tineri.
Studiul poate fi gpsit AICI.
Managerul Spitalului de Psihiatrie...
Un nou incendiu într-un spital din Român ia! De data aceasta...
Dr Marian Simion, reputat chirurg...
Raed Arafat, șeful DSU, a făcut luni,...
Două cazuri de infectare cu tulpina...
TOBRAMYCINUM + DEXAMETAZONUM -...
Un tren medical, echipat complet unei...
IVERMECTINUM – prospect. IVERMECTINUM...
Primul pas spre relaxare în SUA, unde...
Dr Laura Zarafin, un medic primar ATI...
Secretarul de Stat Andrei Baciu...
IVABRADINUM – prospect. Acțiune:...
Grupul de comunicare al Comitetului...
Secretarul de stat din Ministerul...
Medicul infecționist Valeriu...
POSACONAZOLUM - prospect. Acțiune:...
Prof dr Adrian Covic, șeful Clinicii...
Corpul de Control al ministrului...
Nelu Tătaru, fost ministru al...
TOBRAMYCINUM - prospect. Acțiune:...
Andrei Baciu, secretar de stat în...
Situația de la ATI Sibiu este absolut...
Consumul mai multor fructe este o...
A fost eliminată restricția de vârstă...
Aspirina este unul dintre cele mai...
EMA avertizează că autorizarea în...
Dosar penal pentru omor, după...
Noi restricții ar putea fi...
Bilanțul GCS arată care sunt cifrele...
Pacienții din centrele de dializă au fost foarte afectați în...
DICLOFENACUM - prospect. Acţiune:...
Astenia nervoasă poate afecta pe...
Plantele cu efect antiviral inhibă...
Prof dr Adrian Covic, șeful Clinicii...
NYSTATINUM – prospect. Acțiune:...
Medicul Virgil Musta, de la Spitalul...