Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Alimentele care scad riscul apariției Alzheimer
22 mai, 13:25
O cercetare asociază scăderea riscului apariției de Alzheimer cu un consum redus de alimente bogate în flavonoide, substanțe prezente în anumite fructe și legume.   
Fructele fac parte dintr-un stil de viață sănătos

Oameni de știință de la Centrul de Cercetare pentru Nutriție Umană al Universității Tufts din Medford, SUA, au demonstrat că un consum pe termen lung de alimente bogate în flavonoide ar scădea riscul dezvoltării de Alzheimer. Fructele de pădure, merele și ceaiul conțin flavonoide. Cercetarea a analizat șase tipuri diferite de flavonoide și efectul lor asupra 2.801 de persoane, timp de aproape 20 de ani. Le-a monitorizat starea de sănătate și a analizat riscul apariției demenței la aceștia.

Autorul studiului susținea că studiul oferă o imagine despre modul în care dieta în timp ar putea fi legată de declinul cognitiv al unei persoane și că flavonoidele chiar au un cuvânt de spus.

Detalii despre studiu și cercetarea integrală, AICI.


Ştiri Recomandate

Glucoza: nivelul acesteia și legătura cu mortalitatea maternă
Scandal Cămin din Berceni: Zeci de persoane infectate COVID-19; plângere penală contra DSP
Deficiența de magneziu scade nivelul de vitamina D. Efecte nefaste
DSU, aglomerație la înmormântarea ÎPS Pimen: Nu s-a dat derogare; scenarii aprobate. DOCUMENTE
AVC: fluxul de sânge se reface primul, apoi neuronii
Controale la centre de bătrâni: 75 de persoane, personal și asistați, pozitivi la SARS-CoV-2
Pacient dispărut din spital, căutat de polițiști, inclusiv cu câini
Diabet. Nouă semne precoce care anunță boala
Copii
EXCLUSIV
Copiii, cât de expuși sunt în fața infecției cu coronavirus: explicațiile unui medic
Pulberea proteică: ce riscuri ascunde
China, potențial vaccin COVID-19, rezultate promițătoare
Piele: Alimentele care ameliorează mâncărimea
EXCLUSIV
COVID-19: Contagiozitatea maximă și anticoagulante, explică acad Irinel Popescu
Consumul de ceai: cât de eficient este împotriva afecțiunilor cardiace
Maștile, cât de mult protejează și care sunt cele mai bune
Guma de mestecat, cinci beneficii pentru sănătate dovedite științific
Conf univ dr Radu Stoica. Foto: Agerpres
EXCLUSIV
LIVE Dr Radu Stoica: Bolile pulmonare și pandemia de COVID-19. Academia de Sănătate
Directoarea Institutului de Virusologie din Wuhan: Noi nici nu ştiam că virusul exista
Menopauza vine cu o serie de simptome
EXCLUSIV
Menopauza: de ce e nevoie de o abordare pluridisciplinară
Țările din Europa unde locuiesc cei mai mulți români cu COVID-19
Sânge
EXCLUSIV
Boala arterială periferică, cum o previi. Dr Andrada Bogdan explică
Poluarea, factor de risc în apariția sclerozei multiple
COVID-19, România: a crescut numărul cazurilor noi
Dacă arterele din picioare se blochează cu placi de colesterol vei avea nevoie de operație
EXCLUSIV
Sănătatea arterelor periferice. Cât de des ar trebui un diabetic să meargă la medic
Carantină în două sate din județul Galați. 42 de infectați pozitiv cu COVID-19
Remdesivir, benefic pentru bolnavii de COVID-19 în stare gravă
Trezitul de dimineață: de ce e mai dificil iarna
Dr Dana Lucia Stănculeanu, COVID-19: Pacienții cu cancer sunt mai susceptibili
Vaccin anti-cancer: cercetătorii au găsit o variantă mult mai eficientă
COVID-19, doliu: a murit o asistentă de la Boli Infecțioase din Botoșani
Scăderea hipertensiunii, cu cât reduce riscul dezvoltării demenței
COVID-19: ce au descoperit medicii la autopsiile pacienților decedați de această boală
Culoarea urinei, indicator de sănătate. Cum ar trebui să arate
Aerul poluat: ce boală gravă iți poate da
Transpirație excesivă. Nouă posibile cauze
COVID-19: vaccinul ar oferi 6 luni de imunitate. Teste
De ce să nu fugi de condimente în bucătărie
Testul care-ți spune în 30 de minute dacă ai pietre la rinichi
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?