Alimente care scad tensiunea arterială. Iaurtul grecesc, pe listă

alimente care scad tensiunea arteriala FOTO: Pexels @shvets production
Ce alimente ajută în reglarea tensiunii arteriale și pot fi consumate de pacienții cu hipertensiune?

Hipertensiunea arterială este frecvent diagnosticată și reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Aceasta poate fi punctul de plecare al bolilor cardiovasculare grave, precum: aritmiile, insuficiența cardiacă, infarctul miocardic sau a accidentelor vasculare cerebrale.

Centrul Medical de Diagnostic si Tratament "Dr. Victor Babes" arată că, uneori, hipertensiunea nici nu prezintă simptome, dar manifestări precum dureri de cap (cefalee), tulburări de vedere, amețeli și stări de greață frecvente ridică un semn de întrebare.

Hipertensiunea arterială necesită control serios la medicul specialist, iar pe lângă medicația prescrisă de acesta, există anumite alimente benefice pentru pacienții cu hipertensiune arterială.

Broccoli

Consumul de broccoli are multiple efecte bune pentru organism. Acesta are proprietăți anti-cancer, contribuie la reglarea secrețiilor hormonale, întărește sistemul imunitar și, nu în ultimul rând, previne bolile de inimă.

Un studiu arată că broccoli consumat de 4 ori pe săptămână scade tensiunea arterială. În aceeași categorie se află și morcovii, tofu, soia, stafidele și merele.

Spanac

Spanacul este folosit de multe ori în tratamentul anemiei feriprive datorită conținutului crescut de fier. Potrivit healthline, frunzele de spanac sunt bogate în Vitamina C, Vitamina A, Vitamina K, acid folic, fier și calciu.

Un studiu din anul 2015 a demonstrat că sănătatea sistemului cardiovascular este întreținută de consumul fructelor bogate în nitrați, mai ales spanac. Acesta menține sănătatea inimii și scade tensiunea arterială.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă adaugi LĂMÂIE în salată

Iaurt

Iaurtul, în special iaurtul grecesc are efecte uimitoare asupra tensiunii arteriale. Acesta conține calciu și potasiu, elemente esențiale pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Iaurtul este recomandat persoanelor care se confruntă cu hipertensiunea arterială.

Lintea

Lintea este bogată în nutrienți, fibre, magneziu, acid folic și alți compuși importanți. Aceasta are rol în controlul glicemiei, iar anumite cercetări pun accentul pe faptul că lintea are capacitatea de a reduce tensiunea arterială atât la pacienții cu hipertensiune arterială, cât și la persoanele sănătoase.

Alimente de evitat

Din contra, unele alimente cresc tensiunea arterială și nu sunt recomandate în dieta pacienților cu hipertensiune. Potrivit clevelandclinic, în această categorie intră untul, margarina, carnea grasă, produsele lactate cu un conținut crescut de grăsimi, prăjelile, alimentele sărate și, bineînțeles, fast food-ul.

Vezi și: 3 ceaiuri care scad tensiunea arterială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel