Alexandru Arșinel, din nou în spital: i-a crescut brusc tensiunea și a chemat ambulanța. De un an de zile se chinuie cu sechelele lăsate de COVID

Alexandru Arșinel   Foto: Facebook
Celebrul actor de comedie Alexandru Arșinel a fost dus cu ambulanța la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală, unde i se fac investigații medicale amănunțite dat fiind istoricul său medical complicat. Va rămâne peste noapte în spital, iar mâine medicii vor decide dacă îl externează, în caz că starea sa se ameliorează, sau dacă în transferă la un spital de cardiologie pentru un tratament de mai lungă durată. 

În ultimul an, cunoscutul actor Alexandru Arșinel a avut parte numai de probleme: în aprilie 2021 a făcut COVID-19 și, împreună cu soția sa, Marilena Arșinel, au fost internați la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală. Abia apucaseră să-și facă prima a doua doză de vaccin când s-au infectat cu coronavirus. Abia la sfârșitul lunii mai au fost externați, dar amândoi au rămas cu sechele, după cum chiar actorul mărturisea.  

Din cauza acestora, în septembrie 2021 era din internat. Nu am o stare fizică prea bună, am mers zilele trecute la spital, am fost la mai multe spitale, nu știu ce am exact, nici medicii parcă nu îi dau de cap. Trebuie să mai umblu să vedem ce îmi găsesc doctorii, am încredere în ei că vor găsi o soluție. Nu mă simt bine fizic, parcă nu mai am putere așa, nu știu să îți explic exact” declara el, pentru Impact. Curând după, avea să descopere că problemele i se trag de la inimă, motiv pentru care la jumătatea lunii noiembrie a ajuns din nou la spital. 

„Inima mea se pare că are nevoie de o reparație generală, dacă mă pot exprima așa. Totul se trage de la nenorocirea aia de COVID-19, care mi-a dereglat organismul”, declara Alexandru Arșinel, de pe patul de spital, pentru playtech.ro.

Sechelele de pe urma COVID-19

La câteva zile după a fost transferat la Spitalul Monza din Capitală, unde a suferit, în decurs de două săptămâni, două intervenții chirurgicale la inimă: una pentru schimbarea unei valve, o operație pe cord deschis, și o a doua pentru montarea unui stent. În prima săptămână din decembrie a fost externat, dar nu se simțea bine. 

„Sunt destul de stresat. Îmi este greu să răspund pentru sănătatea mea care nu este în regulă. Sper ca într-o săptămână să reușesc să mă pun mai bine pe picioare, pentru că am avut o anestezie masivă cu care grupul de medici, condus de domnul doctor Drobanțu, a încercat să îmi înlocuiască, într-un fel sau altul, inima”, spunea marele actor, pentru Fanatik.

Ieri, însă, a primit o lovitură cumplită: primarul Capitalei i-a anulat contractul de director artistic la Teatrul Constantin Tănase, lăsându-l simplu colaborator.  Supărarea provocată de această schimbare a fost foarte mare, a mărturisit actorul. 

„Nu ni s-a mai întâmplat aşa ceva. Când ai actori de bază cu un anumit umor, calitate, îi lași să muncească atât cât pot. (...) Mă afectează! Mă afectează că o face nu numai cu mine probabil, că nu sunt eu moțul pământului. (...) O face cu mulţi artiști pe care îi inhibă, îi presează, adică îi face să nu îndrăznească să facă mai mult. Mai ales că eu eram lăsat cu toată încrederea pe mâna unui mare artist Vasile Muraru care trebuia să facă toate legăturile”, povestea el, chiar ieri, la Antena3. 

La SUUB, la Urgență

În acestă seară, însă, lovitura și-a pus amprenta pe sănătatea sa: brusc tensiunea i-a urcat foarte mult și a fost nevoit să cheme Salvarea.

Medicii de pe ambulanță l-au transportat imediat la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală (SUUB), pentru că nu putea respira bine și avea dureri în piept. Era însă conștient și cooperant.

La SUUB i se fac investigații amănunțite pentru că starea sa nu este deloc bună, după cum au declarat surse din spital, pentru DC Medical.

Medicii vor hotărî în această noapte dacă maestrul rămâne internat la SUUB sau dacă este necesar transferul către un spital de cardiologie pentru o nouă intervenție chirurgicală. 

Reamintim că în 2013, Alexandru Arșinel a fost supus, cu succes, unui transplant de rinichi, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

 

UPDATE: Potrivit Antena 3, Alexandru Arșinel a fost externat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel