Alegeri parlamentare 2020. Sociolog: și pandemia a influențat această situație

Vot la alegeri, în pandemie. Foto: DC News
Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, institutul de sondare al DC Media Group, spune că pandemia a influențat soarta alegerilor parlamentare.

Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, a declarat, pentru DC News, că ”pe segmentul de vârstă 45-64 de ani, care rămâne cel mai bine reprezentat, este bătălia cea mai mare între partidele politice”, iar ”cei peste 65 de ani s-au prezentat în măsură mai mică de această dată faţă de alte alegeri, iar asta se reflectă inclusiv în numărul mai mare de votanţi din mediul urban faţă de cei din rural".

”Și pandemia a influenţat această situaţie, însă cred că trebuie să fim foarte atenţi să nu transformăm pandemia de coronavirus într-un ţap ispăşitor pentru această prezenţă istoric de mică la o rundă de alegeri parlamentare. E o neputinţă a clasei politice, a partidelor, o consecinţă a scăderii încrederii în instituţii şi a scăderii interesului faţă de politică în general”, consideră Mădălina Hideg.

Mai multe puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel