Adevărul despre ceai. Ce nu ți-a spus nimeni despre pericolul ascuns din plicuri

adevarul despre ceai - FOTO: Freepik@azerbaidjan_stocking
Adevărul despre ceai. Există un pericol despre care sigur nu știai. Cum îl poți evita.

Adevărul despre ceai și cum te poți îmbolnăvi. Suntem din ce în ce mai conștienți de utilizarea excesivă a plasticului în viața noastră și de problemele pe care le aduce sănătății noastre și mediului. Pliculețele de ceai pe care le vedem în multe supermarketuri nu fac excepție. Deși ați putea crede că aceste pungi sunt realizate din hârtie sau alte fibre, realitatea este că acestea conțin microplastice care sunt eliberate la contactul cu apa și sunt dăunătoare pentru noi.

Un studiu realizat de Universitatea din Heriot-Watt, din Scoția, arată că am putea ingera circa aproximativ 100 de particule mici de plastic odată cu mâncarea noastră în fiecare zi. Ești surprins? Dacă mergem la orice supermarket, putem vedea că aproape toate alimentele sunt învelite în plastic. Ambalaje și pungi care, atunci când sunt în contact cu alimentele și băuturile noastre, ajung să lase microplasticele și nanoplasticele dăunătoare sănătății noastre.

Aceste particule mici pot călători prin sânge până când ajung la organe la fel de importante ca ficatul sau intestinul, arată Tea Shop.

Vezi și: Leguma care costă mai puțin de 2 lei, efect asupra virozelor. Lidia Ficioru: Este ucigașul infectiilor

Plicurile de ceai, dăunătoare

O opțiune de a elimina materialele plastice din alimentele noastre și, în consecință, din organismul nostru, este de a le cumpăra în vrac. Ca și în cazul cerealelor, cum ar fi orezul sau leguminoasele, cum ar fi năutul, ceaiul a fost comercializat în vrac, dar a ajuns să fie ambalat în plicuri de uz individual, deoarece acestea sunt mai ieftine.

Potrivit specialiștilor, plicurile conțin, de cele mai multe ori, ceai de calitate inferioară, culese direct cu mașini decojire și zdrobire a frunzelor. Această metodă este un proces industrial în care alegerea unui lot de ceai poate dura doar 2 ore și în care prin tăierea și tăierea frunzelor, aroma și aroma se pierd.

Cercetătorii spun că ceaiul din pungile de plastic poate elibera miliarde de microplastice într-o ceașcă caldă de ceai. Ei adaugă că pliculețele de ceai din hârtie nu conțin microplastice.  Experții spun că microplasticele probabil că nu reprezintă un pericol grav pentru băutorii de ceai.

Ceașca de ceai de dimineață poate oferi căldură și o doză de cofeină atât de necesară. Dacă utilizați o pungă de ceai din plastic, ați putea turna microplastice și nanoplastice în ceașcă.

Cercetătorii de la Universitatea McGill din Montreal, Canada, raportează că o singură pungă de ceai din plastic eliberează 11 miliarde de particule de plastic de dimensiuni micro și 3 miliarde de particule de plastic de dimensiuni nano în apă de 95 de grade.

Vezi și: Riscul de cancer metastatic poate fi redus. Medic: Devin ca niște organe de supereroi

Înainte de a începe un exod în masă al ceaiului, există câteva lucruri importante de știut despre acest studiu și concluziile sale. În primul rând, toate pungile de ceai nu sunt create egal și nu toate ceștile de ceai vor fi umplute cu miliarde de particule de plastic. Dacă pliculețele de ceai sunt făcute din hârtie, păstrați-vă calmul și continuați.

Laura Hernandez, doctorandă la McGill și prima autoare a studiului, a menționat că există pliculețe de ceai din hârtie și pliculețe de ceai din plastic, arată Healthline.

Dar un nou studiu poate face ca cea mai savurată băutură să fie greu de înghițit. Cercetătorii de la Universitatea McGill au testat patru mărci populare de ceai vândute în magazinele alimentare și au descoperit că o singură pungă de ceai din plastic poate elibera 11,6 miliarde de microplastice și 3,1 miliarde de particule nanoplastice în apă. Și în timp ce experții nu știu încă efectul exact pe care aceste substanțe chimice îl au asupra corpului nostru, consumul de plastic cu greu sună ca o idee inteligentă (sau sănătoasă).

Particulele provin din polipropilena pe care mulți producători o folosesc pentru a sigila pungile de ceai închise. Aceste microplastice se găsesc într-o mulțime de alimente și băuturi (inclusiv sticle de apă), dar studiul a arătat că nivelurile eliberate de pliculețele de ceai au fost de mii de ori mai mari decât alte produse.

Vezi și: Frunzele de dafin sunt un cocktail de vitamine pentru păr. Cum se prepară tratamentul minune

Cum să știi dacă pliculețele tale de ceai sunt sigure

În primul rând: Stai departe de pungile de ceai de plastic. Dar chiar și pungile de ceai de hârtie pot avea particule de plastic în materialul lor de etanșare. Deci, ce puteți cumpăra? Optați pentru pliculețe de ceai care sunt complet biodegradabile, fără plastic, organice sau fabricate din materiale pe bază de plante.

O altă frază pe care trebuie să o căutați este pliculețele de ceai este cea care menționează "fără epiclorhidrină", care este o substanță chimică pe care unii producători o adaugă pentru a preveni descompunerea rapidă a pungilor.

Alternativa sănătoasă

Ceai de frunze în vrac, desigur, este cea mai sănătoasă alternativă. Nu numai că este o opțiune fără substanțe chimice, mai proaspătă, dar produce adesea o ceașcă de ceai mai puternică și mai aromată, arată Reviewed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel