A murit și al treilea copil intoxicat după ce a fost spălat cu o soluție pentru deparatizarea animalelor

Deces,
A murit și cel de-al treilea copil care a fost spălat cu soluție puternică pentru deparazitare. Fetița era în stare gravă, la spital. Ea a fost resuscitată inițial, dar duminică, starea ei s-a agravat.

Primele două fetițe, de 7 și 9 ani, au murit imediat după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o soluție antiparazitară de uz animal, pentru că aveau păduchi. La scurt timp după ce substanța le-a atins pielea, copilele - în vârstă de 7 și 9 ani au intrat în stop cardiorespirator și au murit până la venirea ambulanței. Cea de-a treia era și ea în stare gravă, dar a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportată cu un elicopter SMURD la un spital din Târgu Mureș. Medicii reușiseră să o stabilizeze, dar starea ei s-a înrăutățit duminică după-amiază și copilul a murit.

Și mama și bunica fetelor au fost transportate la spital, pentru că și lor li s-a făcut rău, inhalând substanța respectivă.

Poliția din Brașov a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și pentru omor din culpă.

Medicul veterinar Radu Brăcaci a declarat la Digi24 că această substanță antiparazitară este foarte eficientă în cazul animalelor - în special cabaline, pisici, câini -, dar în niciun caz nu are indicații de uz uman. Chiar și la animale, se folosesc soluții diluate, pentru că este foarte toxică. În prospect este specificat că nu trebuie folosită decât cu mănuși, eventual cu mască și ochelari, și să nu bată vântul, dacă este administrată afară. Substanța se găsește în farmaciile veterinare, din păcate, n-ar trebui să se dea la liber, în mod normal trebuie eliberată în baza unei rețete, a precizat medicul veterinar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel