A doua șansă la viață pentru trei oameni în urma unei donări de organe la Baia Mare

Un pacient de 53 de ani, aflat în moarte cerebrală, a salvat trei vieți ale unor necunoscuți. Familia acestuia a fost de acord să-i doneze ficatul și corneea.

Familia unui pacient de 53 de ani, din Baia Mare, aflat în moarte cerebrală, a fost de acord cu donarea de organe și țesuturi care au salvat viețile a trei necunoscuți.

”Transplantul înseamnă VIAŢĂ! În urma gestului plin de altruism al unei familii, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi, o altă viaţă a fost redată unui semen aflat în suferinţă prin transplant de ficat, iar alţi doi pacienţi îşi vor recăpăta vederea!

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare s-a realizat cea de-a treia prelevare prelevare de organe şi ţesuturi (cornee) din acest an, de la un pacient de 53 de ani, aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor. Prin această decizie plină de emoţie au oferit speranţă la o viaţă mai bună pentru 3 semeni necunoscuţi aflaţi în suferinţă.

Generozitatea familiei şi efortul colectiv al echipei de coordonare a spitalului din Baia Mare, coordonată de Dr. Andrei Mureşan şi Dr. Adriana Stoicovici, au pus în mişcare “lanţul vieţii”. La Baia Mare au fost prezente echipa de prelevare ficat a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Genady Vatachki şi echipa Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti (Dr. Ioana Manole) pentru prelevare cornee. Astfel, la Centrul de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic Fundeni, coordonat de domnul Prof. Dr. Irinel Popescu, echipa de chirurgi condusă de Dr. Doina Hrehoreţ a realizat cu succes intervenţia de transplant hepatic, salvând viaţa unei paciente de 55 ani. Această victorie pentru viaţă a fost obţinută cu sprijinul şi suportul indispensabil al echipei ATI, condusă de Dr.Cristina Martac.

Corneea va fi transplantată de echipele Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, coordonate de Dr. Florian Baltă și Dr. Valentin Dinu, aducând din nou lumina în viaţa a doi pacienţi. Mulţumim cu respect şi recunoştinţă familiei donatorului pentru gestul plin de umanitate și bunătate pe care l-a făcut! Mulţumim medicilor şi echipelor din jurul lor care au făcut posibil ca din suferinţa să poată fi dăruită speranţă”, se arată într-o postare pe Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel