9 din 10 femei ”suferă” de celulită. Medic: Apare tot mai devreme

9 din 10 femei sufera de celulita. FOTO Pexels @ cottonbro
Celulita este una dintre cele mai prezente ”afecțiuni” dermatologice în rândul femeilor.

Celulita este una dintre cele mai prezente ”afecțiuni” dermatologice în rândul femeilor, 9 din 10 trecând prin faza ”cojii de portocală”.

Deși nu pune probleme de sănătate, celulita este responsabilă la capitolul aspect și încredere de sine, iar ce trebuie reținut este faptul că aceasta nu se poate vindeca, însă prin schimbarea stilului de viață se poate reduce din gradul aspectului de coajă de portocală.

”Foarte multe dintre reprezentantele ale sexului frumos au celulită. Ca să spun în procente, aproape 90% dintre noi ne confruntăm cu această problemă.

Așa cum știm, poate să fie modestă, abia vizibilă, sau pentru unele dintre paciente, mai importantă.

Ce este celulita? În fapt este o ușoară modificare, nu aș putea spune chiar o inflamație, pentru noi dermatologii, tot ce se termină în -ită înseamnă o inflamație, a țesutului conjunctiv și a țesutului adipos.

Celulita are două componente principale. Pe de-o parte este componenta adipoasă, celulele grase ale pielii devin vizibile și apare aspectul de coajă de portocală.

La fel de important este partea fibroasă, de contenție, când apare laxitatea, iar femeile, spre deosebire de bărbați, sunt mai predispuse la această modificare, pentru că aceștia din urmă au țesutul adipos în formă de fagure”, a explicat dr. Amalia Anghel, medic primar dermatolog, în emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1.

De asemenea, a mai precizat specialistul, celulita este ”un proces fiziologic”, care devine deranjant atunci când este într-un grad important.

 Câte tipuri de celulită există

Potrivit medicului, ”există mai multe tipuri de celulită în funcție de aspect, de numărul de leziuni vizibile. Sunt foarte multe sisteme de a le grada”. 

În fapt, există:

- celulita dură

- celulita fibroasă 

- celulita adipoasă/ moale, ”în care există și o serie de factori predispozanți: insuficiența venoasă, când nu avem un drenaj corect, când stăm foarte mult în picioare și atunci sângele trebuie să curgă antigravitațional și influența hormonală. Pentru noi, din păcate, estrogenii care ne sunt atât de benefici, uneori produc și aceste minime modificări neplăcute”, a explicat medicul.

Dieta care arde CELULITA. Bilic, despre alimentele VINOVATE

Celulita, apariție timpurie

Influența hormonală, dar și scăderea vârstei la care apare menstruația determină ca și celulita să apară la vârste tot mai fragede. 

Cât privește modul în care celulita să fie redusă, căci de eliminat nu se poate, medicul susține că sunt câteva elemente pe care femeile le pot pune în aplicație, adică modificarea stilului de viață, respectiv a stilului alimentar, precum și activitate fizică. 

”Ne putem ajuta și de o serie de tratamente. Pe de o parte ne redobândim fermitatea pielii, iar pe de cealaltă parte reducem din țesutul adipos, cu o serie de tehnologii”, a mai spus medicul.

Masajul care ”topește” celulita. De câte ori este recomandată terapia cu ventuze

Masajul anticelulitic vine în completarea dietelor anticelulitice, dar și al activităților sportive, putându-se transforma cu ușurință într-un masaj de relaxare. Retenția de apă este vinovată de apariția celulitei.

Specialiștii recomandă un consum suficient de apă, dar și o reducerea semnificată a aportului de sare, care favorizează, după cum știm, retenția de apă.

Potrivit sondajelor recent efectuate în cadrul Universității Harvard, retenția de apă afectează calitatea vieții a peste 86% dintre femei și 67% dintre bărbați. 

Terapeutul Romeo Tudorache a subliniat în cadrul emisiunii ”Vorbește lumea”, de la Pro TV, că dieta și sportul sunt ”foarte importante”, dar că aceasta poate fi combătută și cu masajul, explicând câteva dintre ”terapiile” care transformă pielea cu aspect de portocală într-o piele fină.

”Ventuzo-terapia, adică terapia cu ventuze, este de obicei dedicată masajului terapeutic. Cam tot ce înseamnă tip de masaj a fost conceput pentru masajul terapeutic. De aici încolo, putem să îl upgradăm și să îl transformăm într-un masaj de relaxare și, de ce nu, într-un masaj de remodelare.

Acest tip de masaj, ventuzo-terapia, este foarte bun pentru drenajul limfatic, deci și contra celulitei”, a explicat terapeutul, precizând că un masaj, de oricare, nu trebuie să doară.

”Depinde foarte mult de pielea clientei, pentru că dacă aceasta se înroșește trebuie să reducem din presiunea pusă ventuzei. Celulita, ce trebuie să înțelegem prin ea, este că se află la suprafața pielii și este, practic, rezultatul stilului nostru de viață.

Cum avem grijă de noi, așa ne apare celulita. Noi o combatem cu ajutorul masajului, dar dacă ne alimentăm greșit, automat ea va tot apărea”, a spus Romeo Tudorache. Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel