5 motive terifiante să nu mai folosești cuptorul cu microunde

Cuptor cu microunde. Foto: Pexels
Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai convenabile aparate de bucătărie. Din comoditate sau din lipsă de timp, apelăm tot mai des la cuptorul cu microunde, pentru a ne încălzi mâncarea. În realitate, acest obicei este nociv pentru sănătate. 

Cuptoarele cu căldură convenționale gătesc încet alimentele din exterior. Cel cu microunde, pe de altă parte, folosește unde radio mici (micro) de mare putere pentru a agita moleculele din alimente. Este similar cu felul în care soarele îți încălzește fața - prin radiații. Și de aici încep problemele! 

Problema # 1 - Radiații

Microundele emană radiații periculoase pentru sănătate, de aceea ni se recomandă să nu stăm prea aproape de cuptor. Pe măsură ce aparatul de bucătărie iese din garanție, radiațiile emise afectează creierul, sistemul nervos și sistemul limfatic. 

Problema # 2 - Diminuarea nutrienților

Deși este înfricoșător să ne gândim la modul în care radiațiile afectează oamenii și obiectele din jurul aparatului, motivele de îngrijorare cresc odată ce aruncăm o privire la alimentele încălzite în acest mod. 

Un studiu din Journal of the Science of Food and Agriculture a constatat că broccoli încălzit la microunde a pierdut până la 97% din antioxidanții săi benefici, comparativ cu 11% dacă broccoli este gătit la aburi. 

Un alt studiu publicat în Journal of Nutrition a constatat că usturoiul gătit la microunde timp de doar 60 de secunde diminuează constant proprietățile sale principale de combatere a cancerului.

Problema # 3 - Digestia

Un studiu din Journal of Food Science and Nutrition a constatat că gătitul alimentelor nu provoacă probleme digestive mari, în timp ce cuptorul cu microunde da.

Problema # 4 - Scăderea calității somnului

Un studiu din Journal of Chemical Neuroanatomy a constatat că expunerea la acest nivel de radiații poate duce la oboseală, cefalee și insomnie.

Problema # 5 - Tulburarea undelor cerebrale

S-a descoperit că microundele perturbă masiv undele alfa, beta și delta din creier. Acest lucru se poate traduce prin pierderea memoriei, stări emoționale frecvente și lipsă de concentrare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel