5 mituri despre diabetul zaharat, desființate de un expert

În ciuda faptului că diabetul este atât de răspândit, există multe mituri cu privire la cauzele, tratamentele și modul în care această boală afectează viața. Vikas Chawla, fondator Vedas Cure, desființează miturile referitoare la diabet.

1. Ai nevoie de insulină toată viața

Diabeticii nu au nevoie de insulină sau medicamente pe termen nelimitat. Poate fi gestionat cu anumite etape preventive, cum ar fi o dietă echilibrată, modificări ale stilului de viață, terapii pe bază de plante și anumite activități de yoga.

2. Diabetul este ereditar

Este doar pe jumătate adevărat. Deși există o corelație genetică clară între diabetul de tip 2 și obezitate, genele sunt inactive. Acestea sunt activate de dieta, stilul de viață și stresul unei persoane. Interesant este faptul că aceste gene pot fi dezactivate modificând dieta, stilul de viață și nivelul de stres. Copiii diabetici sunt de obicei sănătoși și pot dezvolta diabet de tip II numai după vârsta de 45 de ani. Diabetul de tip II afectează doar 15-20% din astfel de cazuri, nu toate.

3. Zaharul este cauza diabetului

Diabetul este cauzat de lipsa unui hormon numit insulină în sânge, nu de consumul ridicat de zahăr. În timp ce nivelul ridicat de zahăr din alimente crește nivelul zahărului din sânge, majoritatea diabeticilor suferă de rezistență la insulină cauzată de molecule de grăsime, acid / inflamație.

4. O persoană diabetică nu ar trebui să mănânce orez

Consumul excesiv de carbohidrați ridică de obicei nivelul zahărului din sânge după masă. Cu unele leguminoase, se poate consuma o cantitate moderată de orez.

5. O persoană obeză va suferi, de asemenea, de diabet

Cu siguranță nu. Diabetul este cauzat de o serie de factori, inclusiv un dezechilibru glicemie-insulină și alegeri ale stilului de viață. Obezitatea poate fi un factor în stadiul pre-diabetic, dar poate fi gestionată printr-o varietate de îmbunătățiri ale stilului de viață, o dietă bine echilibrată și exerciții fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel