5 gustări delicioase pe care le poți "ronțăi" noaptea, fără a-ți pune în pericol SILUETA

Este trecut de miezul nopții și ție îți este foame. Te gândești că, dacă mănânci ceva la o oră târzie, te vei îngrășa. Însă, dacă știi ce alegeri alimentare să faci, nu-ți pui deloc în pericol silueta. 

1. Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este gustos, bogat în proteine și sărac în glucide, iar cele mai multe variante nu au conținut prea mare de grăsime.

2. Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt indicate și noaptea, ca gustarem deoarece au un aport caloric scăzut, dar sunt extrem de bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Spre deosebire de alte fructe, aportul de zahăr e minim.

3. Kiwi

Două kiwi decojite au doar 93 de calorii și 5 grame de fibre. În plus, kiwi te ajută să dormi mai bine. 

Fructul a fost studiat pe 24 de adulți cu dificultăți de somn. Participanții au mâncat două kiwi cu o oră înainte de culcare în fiecare seară. După o lună, oamenii au observat că nu s-au chinuit deloc să adoarmă, dimpotrivă, au adormit mult mai repede. 

Kiwi este unul dintre puținele fructe care conține o cantitate bună de serotonină nervoasă, care are un efect relaxant. Serotonina ajută, de asemenea, la reducerea poftei de carbohidrați. (vezi studiu AICI). 

4. Ouă

Ouăle sunt incredibil de versatile și pot fi folosite într-o varietate de gustări, în funcție de cât timp și efort depui.

Spre exemplu, ține la îndemână câteva ouă fierte la frigider, pentru o gustare rapidă noaptea sau pentru a le transforma în salată de ouă.

Un ou mare are doar 72 de calorii și furnizează 6 grame de proteine, inclusiv 83 mg de triptofan (vezi studiu AICI). 

5. Fistic

Fisticul se remarcă pentru nivelurile ridicate de melatonină care favorizează somnul.

Deși se crede că toate alimentele vegetale conțin în mod natural această substanță, puține au la fel de mult ca fisticul. (vezi studiu AICI). 

28 de grame de fistic decojit, care înseamnă aproximativ o mână, au 160 de calorii și aproximativ 6,5 mg de melatonină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel