5 cauze ale sforăitului. Remedii eficiente pentru un somn sănătos

Există multe motive pentru care puteți sforăi - fumatul, lipsa somnului sau faptul că aveți o deviație de sept. Iată cinci motive pentru care ați putea sforăi și cum puteți rezolva problema.

Sforăitul apare atunci când căile respiratorii sunt obstrucționate de țesuturile din nas, gură sau gât, iar respirația nu este la capacitate maximă, potrivit Cleveland Clinic.

 Acest lucru face ca țesuturile din căile respiratorii să vibreze unul împotriva celuilalt, provocând  sforăitul.

1. Dormiți pe spate

Atunci când vă culcați pe spate, gravitația poate face ca mușchii căilor respiratorii să se prăbușească înapoi împotriva țesutului gâtului, făcându-vă să sforăiți, spune Indira Gurubhagavatula, MD, specialist în somn și profesor la Universitatea din Pennsylvania.

Dar nu toată lumea care doarme pe spate va sforăi. Potrivit lui Gurubhagavatula, dormitul pe spate poate provoca sforăitul dacă: 

Căile respiratorii sunt deja înguste - acest lucru se poate datora unei acumulări de țesut adipos după creșterea în greutate sau dacă sunt mici în mod natural.
Dacă limba dvs. este disproporționat de mare și ocupă prea mult loc.
Dacă mușchii căilor respiratorii superioare și limba dumneavoastră se relaxează mult în timpul somnului.

 Dacă observați că sforăiți cel mai mult atunci când sunteți pe spate, puteți încerca câteva opțiuni pentru a vă schimba poziția de somn pe o parte sau pe burtă: 

Folosiți perne de susținere pentru a evita să vă rostogoliți pe spate.

Utilizarea unei perne cervicale pentru a vă menține suficient de sus pentru a evita sforăitul. 

2. Privarea de somn

Se estimează că 33% dintre adulții din SUA nu au parte de suficient somn de calitate, iar dacă te numeri printre aceștia, creierul tău poate încerca să compenseze printr-un somn mult mai profund. Somnul profund este a treia etapă a somnului fără mișcări rapide ale ochilor (REM), în care mușchii tăi sunt mai relaxați și undele creierului sunt cele mai lente.

"Sforăitul tinde să apară mai mult în timpul acestor stadii de "somn profund"", deoarece mușchii din gât, limbă și cerul gurii se relaxează mai mult, spune Gurubhagavatula.


Pentru a fi odihnit corespunzător, Academia Americană de Medicină a Somnului recomandă ca adulții să aibă cel puțin șapte ore de somn pe noapte.

Citește continuarea pe Spectacola și află care sunt celelalte motive ale sforăitului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel